Ανατροπή στην υπόθεση Μανιουδάκη – 4 αστυνομικοί καλούνται ως ύποπτοι

«Ήταν χτυπημένος και δεμένος πισθάγκωνα», λέει ο αδελφός του

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Καταιγιστικές είναι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του άτυχου Κώστα Μανιουδάκη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στα Χανιά. Ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις οι τέσσερις αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο στο επίμαχο μπλόκο. 

Επί επτά μήνες η οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη φώναζε ότι ο άνθρωπός τους δεν πέθανε από καρδιά κατά τη διάρκεια του ελέγχου, αλλά δολοφονήθηκε. Τώρα οι τέσσερις αστυνομικοί, που ήταν στο μπλόκο τη μοιραία μέρα,  θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για ανθρωποκτονία.

Το πρώτο βήμα για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια έγινε, είπε στο Star με ανακούφιση ο αδελφός του θύματος.  

Κώστας Μανιουδάκης

«Στην αρχή πήγανε να το κουκουλώσουνε, από το Αστυνομικό Τμήμα Βρυσών ο υπεύθυνος δεν έδωσε σημασία καθόλου. Ούτε κάλεσε για απολογία κανέναν ούτε πήγανε να μαζέψουνε τα πράγματα του αδελφού μου από τον δρόμο, σαν να ήταν ένα σκυλί που ψόφησε», δήλωσε οργισμένος ο Πέτρος Μανιουδάκης.

Όπως περιέγραψε στη συνέχεια ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ο Κώστας βρέθηκε χτυπημένος και δεμένος πισθάγκωνα: «Κατά τη στιγμή του θανάτου του ήταν με χειροπέδες δεμένες πισθάγκωνα και είχε προηγουμένως χτυπηθεί. O εισαγγελέας έκρινε ότι έπρεπε να διερευνηθεί το συγκεκριμένο αδίκημα, δηλαδή η ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο που τελέσθηκε από κοινού».

Θάνατος Κώστα Μανιουδάκη από αστυνομικούς στην Κρήτη

Ο 58χρονος πατέρας εκείνη την ημέρα έφυγε από την επιχείρησή του. Θα πήγαινε για καφέ με έναν φίλο του. Έξω από το χωριό Βρύσες έπεσε στο μπλόκο της αστυνομίας, με τον αδελφό του να υποστηρίζει ότι «του την έστησαν»: «Είχε μπλόκο για τον αδελφό μου και δεν ξέρουμε γιατί.  Τον σταματήσανε, κατευθείαν σταμάτησε ο αδελφός μου και τον οδήγησαν σε ένα χωράφι 150 μέτρα παρακάτω και τον χτύπησαν».  

Οι αστυνομικοί λίγες μέρες μετά το περιστατικό είχαν ισχυριστεί ότι δεν χτύπησαν τον άτυχο άνδρα κατά τη διάρκεια του ελέγχου, αλλά ότι εκείνος αντιστάθηκε και ξαφνικά λιποθύμησε. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top