Απεργία 17/4: «Λουκέτο» σε όλη τη χώρα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ - Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Απεργία: «Λουκέτο» σε όλη την χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου / MEGA

Μεγάλη πρόκειται να είναι η συμμετοχή στην 24ώρη απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου, μεταξύ άλλων και από μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, δίχως μετρό, ηλεκτρικό και σιδηρόδρομο θα μείνει την Τετάρτη, 17 Απριλίου, η Αττική μιας και οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν τη συμμετόχη τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Πρόσθετα, δε θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια ο σιδηρόδρομος, ο προαστιακός και το τραμ.

Tα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και τα ταξί, από τις 5 το πρωί ως τις 15:00.

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία. 

Απεργία 17/4: Απεργούν οι γιατροί 

Στην πανελλαδική απεργία θα λάβουν μέρος και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς), αλλά και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

«Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Γενική απεργία ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιούν καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας, από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και τις 26 Απριλίου. «Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες. 

Απεργία 17/4: Συμμετέχει ο ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 17 Απριλίου. Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Απεργία 17/4: Θα συμμετέχουν και οι λογιστές 

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε να συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και έτσι με τη σειρά της απεργεί στις 17 Απριλίου. 

Στις 21/5 θα απεργήσει η ΑΔΕΔΥ 

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2024.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top