«Πιστεύω ότι το έχει κάνει»: Η κατάθεση της μητέρας του Μάνου Δασκαλάκη

Κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Συνεχίστηκε σήμερα, 5 Απριλίου, η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Στη δίκη κατέθεσε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη. 

Η γιαγιά των κοριτσιών ξεκίνησε αναφερόμενη στη σχέση που διατηρούσαν ο γιος της και η κατηγορούμενη μητέρα, ενώ εστίασε αρκετά στην περίοδο που η Μαλένα ξεκίνησε να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Πάτρα: «Πόζαρε με την Τζωρτζίνα πριν της δώσει τη μοιραία δόση κεταμίνης»

«Τον πρώτο καιρό όλα ήταν μια χαρά. Μετά ήρθε και η Μαλένα. Όλα ήταν καλά, μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο. Ανέβηκα μία εβδομάδα στην Αθήνα, το παιδί ήταν μια χαρά. Είδα ένα παιδί με τον ορό στο χέρι που χοροπηδούσε. Της διάβασα το αγαπημένο της παραμύθι. Ήταν ένα παιδί όλο διάθεση», είπε σρχικά. 

Πώς η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη ενημερώθηκε για τον θάνατο της Μαλένας

Στη συνέχεια της κατάθεσής της, η μητέρα του κ. Δασκαλάκη αναφέρθηκε και στις τραγικές στιγμές που πληροφορήθηκε από την κατηγορούμενη για τον θάνατο της Μαλένας, του μεσαίου παιδιού της οικογένειας. 

«Με πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη. Εγώ ήμουν με την Τζωρτζίνα και παίζαμε. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει ''βγες έξω, μην σε ακούσει η Τζωρτζίνα''. Μου λέει ''το παιδί έφυγε, κρατήσου, μην καταλάβει κάτι το παιδί''. Σκεφτείτε τι πέρασα… Προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση. Το τηλεφώνημα ήταν μετά το μεσημέρι και ήταν ταραγμένη. Εκείνη τη στιγμή ασχολήθηκα με την Τζωρτζίνα. Μίλησα αργότερα και με τους δύο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τα απανωτά σοκ που έχω πάθει, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ». 

Δίκη Πάτρα: Άσκησε έφεση για να «σπάσει» τα ισόβια η κατηγορούμενη

Όσα είπε για την Ίριδα

Αμέσως μετά, μίλησε για τη γέννηση της Ίριδας. Η ίδια παραδέχεται πως δεν είχε εντοπίσει προβλήματα στη σχέση του γιου της και της κατηγορούμενης μητέρας. 

«Γεννήθηκε η Ίριδα και ξαφνικά ήταν σαν να ήταν εδώ η Μαλένα. Το μόνο που έχει γίνει είναι ότι για πρώτη φορά μου είπε ο γιος μου ότι χωρίζουν. Ρώτησα το λόγο και μου είπε ''δεν μπορώ να σου πω''. Η κατηγορούμενη μου είπε ''χωρίσαμε'' και ότι εκείνη πήγε με κάποιον άλλον. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν της είπα κάτι. Εκείνη μου είπε πως ''έλειπε ο Μάνος από το πρωί ως το βράδυ και εγώ ένιωθα μόνη μου''. Ο γιος μου δούλευε από το πρωί έως το βράδυ…Έτρεχε για τα παιδιά…».

Κούγιας: «Είμαι κατηγορηματικός ότι η μητέρα από την Πάτρα είναι αθώα»

Ακολούθησε η περιγραφή του θανάτου της Ίριδας. 

«Ήμουν με τον Μάνο, όταν τον πήρε η κατηγορούμενη. Του είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει και να πάει στο Καραμανδάνειο» και πρόσθεσε «Ήμουν σε έναν άλλο κόσμο. Με ρώτησε η Δήμητρα να μου φέρει ένα χάπι. Είχε φύγει ένα δεύτερο παιδί. Ήμουν σε μια κατάσταση ζωντανή-νεκρή, έφυγε ένα δεύτερο εγγονάκι. Σας μιλάω ειλικρινά, ήμουν σε μια κατάσταση. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Ακόμα και σήμερα, που σκέφτομαι μήπως υπήρχε κάτι και δεν το είχα καταλάβει… όχι. Ειλικρινά σας μιλώ, όχι. Έφυγαν τρία παιδιά, έχουμε φτάσει ως εδώ και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου για να στηρίξω το παιδί μου. Απλά, υπάρχω…».

Η αντίδραση Δασκαλάκη μετά την καταδίκη της πρώην συζύγου του

Τέλος, η γιαγιά των κοριτσιών ανέφερε ότι παρά το γεγονός πως η κατηγορούμενη ήταν καλή και στοργική μητέρα για τα παιδιά της και μέχρι τη σύλληψή της δεν πίστευε πως ήταν ικανή να κάνει κάτι τέτοιο, σήμερα πίστευει ότι έχει διαπράξει τα εγκλήματα. 

  • Πρόεδρος: Τι εικόνα έχετε, δηλαδή;
  • Μάρτυρας: Πιστεύω ότι το έχει κάνει…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top