Δίκη Πάτρα: Άσκησε έφεση για να «σπάσει» τα ισόβια η κατηγορούμενη

Τι σημαίνει πρακτικά η καταδικαστική απόφαση για τη μητέρα από την Πάτρα

Σε ισόβια κάθειρξη ομόφωνα καταδικάστηκε η μητέρα από την Πάτρα για τη δολοφονία με κεταμίνη της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη μητέρα, ντυμένη στα μαύρα, δεν αντέδρασε στο άκουσμα της απόφασης και μόνο στο τέλος της διαδικασίας είπε στην Πρόεδρο - φανερά ενοχλημένη - ότι έχει ασκήσει έφεση.

Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας - Η απόφαση των δικαστών

«Η απόφαση ήταν έκπληξη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ για απόλυτη δικαίωση έκαναν λόγο οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη.

Η 35χρονη δε ζήτησε κανένα ελαφρυντικό, όπως ανακοίνωσε και ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, μετά την απόφαση για την ενοχή της.

Ομόφωνα ένοχη η μητέρα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Το πρωί σήμερα, 29 Μάρτη, η κατηγορούμενη κρίθηκε από το δικαστήριο ομόφωνα ένοχη για την κατ' εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ομόφωνα ένοχη η μητέρα για τον θάνατό της Τζωρτζίνας

Με το βλέμμα στο Εφετείο τώρα η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα 

Τα ισόβια δεν είναι ισόβια επί της ουσίας και το ανώτατο που θα εκτίσει στη φυλακή, αν δεν σπάσει την ποινή στο Εφετείο, είναι μέχρι και 20 χρόνια. Αν κάνει μεροκάματα, τότε θα πέσει στα 16 χρόνια. Δεν μπορεί να αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Η μητέρα όμως δεν περιμένει μόνο τη δίκη στο Εφετείο αλλά περιμένει να ακούσει την απόφαση και στη δεύτερη υπόθεση, αυτή των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Η σημερινή απόφαση εκδόθηκε δύο χρόνια ακριβώς μετά τη σύλληψή της. Η μητέρα είχε συλληφθεί στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου του 2022, δύο μήνες μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top