Κολωνός: Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αθώωσης της μητέρας της 12χρονης

Πώς ψήφισαν οι ένορκοι και τακτικοί δικαστές στη δίκη

Στην υπόθεση του Κολωνού, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ανοίγει ο δρόμος για την μητέρα να βρεθεί και πάλι με τα παιδιά της μετά από 18 μήνες. Ποιο είναι όμως το σκεπτικό της απόφασης, καθώς φυσικοί δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν εντελώς διαφορετικά. 

Κολωνός: Επιστρέφει στη μητέρα της η 12χρονη

Η 12χρονη θα μπορέσει και πάλι να βρεθεί κοντά στην μητέρα της, η οποία αναμένεται να  αποφυλακιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ας δούμε τώρα ποια στοιχεία είδαν οι δικαστές σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης και αθώωσαν την μητέρα της.

Κολωνός: Ποιες ποινές προβλέπονται για τον Η.Μ. και τους 18 ενόχους

«Οι καταθέσεις του παιδιού οι οποίες ήταν ακριβείς και λεπτομερείς και οι ειδικοί οι οποίοι εξετάστηκαν, οι παιδοψυχίατροι δηλαδή και οι παιδοψυχολόγοι που είχαν εξετάσει το παιδί αλλά είχαν δει και τις καταθέσεις του παιδιού που είχαν βιντεοσκοπηθεί και δεν άφηναν κανένα περιθώριο ότι αυτά που λέει η ανήλικη είναι αληθή», λέει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης. 

Πώς ψήφισαν οι ένορκοι και τακτικοί δικαστές στη δίκη του Κολωνού

Σε πλήρες κοντράστ, η ετυμηγορία τακτικών δικαστών και ενόρκων. Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε ενοχή από τους τακτικούς δικαστές και αθώα από τους 4 λαϊκούς ενόρκους. Αναλυτικά, υπέρ της καταδίκης της μητέρας ψήφισαν ψήφισαν οι τρεις τακτικοί δικαστέ, ενώ υπέρ της αθώωσής της οι τέσσερις λαϊκοί ένορκοι.

Κολωνός: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσει η μαμά μου σπίτι»

«Η μικρή περιμένει πως και πως να βγει η μαμά της να την δει να την αγκαλιάσει και τα υπόλοιπα παιδιά που της το είχαν απαγορεύσει τόσο καιρό 18 μήνες δεν μπορούσε να δει την μάνα της. Αισθανόμαστε δικαίωση και κυρίως δικαίωση της ανήλικης η οποία έχει υποστεί τόσο μεγάλη κακοποίηση», προσθέτει η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της μητέρας. 

Κολωνός: Η πρόταση της εισαγγελέω για τους «πελάτες»

Για τους 16 κατηγορουμένους που είχαν ρόλο «πελάτη», προβλέπεται ποινή τουλάχιστον 10 ετών, ενώ αναμένεται η πρόταση της Εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών.

Κολωνός: Ένοχος ο Η.Μ. για τον βιασμό της 12χρονης - Αθώα η μητέρα της

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, παρόλα αυτά πρέπει να πούμε ότι το δικαστήριο αναγνώρισε εν μέρει τον ισχυρισμό μας ότι οι εντολείς μας πλανήθηκαν σε σχέση με την ηλικία της 12χρονης», λέει η δικηγόρος Βάσω Πανατζή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top