Κολωνός: Ποιες ποινές προβλέπονται για τον Η.Μ. και τους 18 ενόχους

Ο βασικός κατηγορούμενος κηρύχθηκε ένοχος για βιασμό και μαστροπεία

Πλήρες κοντράστ συναισθημάτων είχαμε σήμερα στη δίκη για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό. Το δικαστήριο, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ένοχο για όλες τις κατηγορίες τον βασικό κατηγορούμενο, ενώ αναίρεσε την εισήγηση της εισαγγελέως ως προς τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία αθωώθηκε για τα κακουργήματα της μαστροπείας και της πορνογραφίας, ξεσπώντας σε κλάματα.

Κολωνός: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσει η μαμά μου σπίτι»

Κολωνός: Ένοχος ο Η.Μ. για τον βιασμό της 12χρονης 

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζητούσε να πέει στα μαλακά ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του Κολωνού. Οι δικαστές τον κήρυξαν ένοχο σε μια κατάμεστη αίθουσα για το αδίκημα του βιασμού και της μαστροπείας, ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, ένοχο για πορνογραφία ανηλίκου και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Το δικαστήριο τον αθώωσε μόνο για εμπορία ανηλικου.

Κολωνός: Αθωώθηκε η μητέρα της 12χρονης 

Αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα του κοριτσιού. τόσο για το αδίκημα της μαστροπείας, όσο και για την πορνογραφία. Στο άκουσμα της απόφασης η γυναίκα που είναι προφυλακισμένη από τον Οκτώβριο του 2022 ξέσπασε σε κλάματα. Ένοχη κρίθηκε για εκβίαση που είναι πλημέλλημα. 

Κολωνός: Ένοχος ο Η.Μ. για τον βιασμό της 12χρονης - Αθώα η μητέρα της

Από τους υπόλοιπους 24 κατηγορούμενους, ένοχοι κρίθηκαν οι 18. Ανάμεσα τους και ο επονομαζόμενος Μιχάλης για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο έξω από το δικαστήριο, καθώς όσο εξελίσσονταν η διαδικασία εκατοντάδες αλληλέγγυοι φώναζαν συνθήματα κατά των βιαστών και υπέρ της 12χρονης και της μητέρας της. Μόλις έμαθαν την απόφαση των δικαστών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

Οι ποινές που προβλέπονται για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης του Κολωνού

Μεγάλη ήταν η χαρά και η ανακούφιση που ένιωσε και η μητέρα. Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης ξέσπασε σε κλάματα κι αγκάλιασε τους δικηγόρους της. Εκεί ήταν και τα τρία μεγαλύτερα παιδια της οικογένειας. Τα παιδιά έσπευσαν αμέσως να ενημερώσουν την αδελφή τους, την 12χρονη τηλεφωνικά για τις εξελίξεις. Η μικρή, σύμφωνα με πληροφορίες χαμογέλασε ξανά μετα απο 1,5 χρονο, καθώς θα μπορέσει και πάλι να αγκαλιάσει τη μητέρα της.

Κολωνός: Η αδελφή της 12χρονης διαβάζει το γράμμα της μητέρας της

Από την άλλη, ο βασικός κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης του μιίνι μάρκετ στον Κολωνό. Ψύχραιμος άκουσε την δικαστική απόφαση. Είναι αντιμέτωπος με ισόβια για τον βιασμό, αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Για τους 16 κατηγορούμενους που είχαν ρόλο «πελάτη» προβλέπεται ποινή τουλάχιστον 10 ετών, ενώ για τον περιβόητο Μιχαλη που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και τον κατηγορουμενο με την παιδική πορνογραφία προβλέπεται έως και 15ετης κάθειρξη. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top