Γνώριμος στις αρχές ο Ιταλός που κατηγορείται για λαθρεμπόριο καυσίμων

Είχε συλληφθεί πριν τέσσερις μήνες - Ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερος τελικά

Ένας Ιταλός με διεθνές ένταλμα σύλληψης για λαθρεμπόριο καυσίμων, συνελήφθη στη χώρα μας. Έκανε πολυτελή ζωή σε βίλα των νοτίων προαστίων, ενώ ήταν καταζητούμενος από τις αρχές της Βενεζουέλας για απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 47χρονος ζούσε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια σε πολυτελέστατη βίλα στην περιοχή της Βάρης απολαμβάνοντας τον ήλιο της Μεσογείου και κάνοντας βουτιές στην πισίνα της. 

Βάρη: Συνελήφθη Ιταλός για λαθρεμπόριο καυσίμων - Έκανε χλιδάτη ζωή σε βίλα

Κρατούσε τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά χάρη στην ψηλή περίφραξη μέχρι που οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αναζητήσεων τον εντόπισαν στο Κορωπί και τον συνέλαβαν καθώς τον αναζητούσαν με διεθνές ένταλμα σύλληψης οι αρχές της Βενεζουέλας. Φέρεται να εμπλέεται σε κύκλωμα διακίνησης παράνομου πετρελαίου με το ύψος της απάτης να φτάνει το αστρονομικό ποσότων 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ιταλός είχε συλληφθεί και πριν από τέσσερις μήνες 

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που οι ελληνικές αρχές είχαν συλλάβει τον 47χρονο Ιταλό. Συγκεκριμένα, τον περασασμένο Νοέμβριο είχε συλληφθεί καθώς εκκρεμούσε και πάλι σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Όμως αφέθηκε ελεύθερος. 

Αυτό που συνέβη ήταν ότι υπήρξε συνεννόηση με τις Αρχές της Βενεζουέλας, έπρεπε να σταλούν κάποι έγγραφα αλλά υπήρχε καθυστέρηση. Έτσι, χωρίς αυτά τα έγγραφα, δεν ήταν νόμιμο να κρατείται κι έτσι αφέθηκε. 

Θα νόθευαν τόνους βενζίνης με 500.000 λίτρα παράνομων διαλυτών!

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συνέβη και στο Ντουμπάι πριν λίγο διάστημα, όπου δεν υπήρξαν τα απαραίτητα έγγραφα για να κρατηθεί και οι Αρχές του επέτρεψαν να φύγει. 

Έκλειναν τα GPS των πλοίων και μετέφεραν καύσιμα 

Ειδικότερα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές.

Σημειώνεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων! Εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε μήνα σε φόρους

Βίλα, πολυτελή αυτοκίνητα και χλιδάτη ζωή για τον Ιταλό και την οικογένειά του 

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί εντόπισαν και πολυτελή αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του ο 47χρονος με τα οποία κυκλοφορούσε στα νότια προάστια της Αττικής. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top