Δήθεν... γιατροί άρπαξαν 30 χιλιάδες ευρώ από γυναίκα στη Λαμία

Μάστιγα οι τηλεφωνικές απάτες - 300.000 ευρώ η λεία τους σε έναν μήνα

Αύξηση στις τηλεφωνικές απάτες παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. Μόνο τον Μάρτιο οι επιτήδειοι κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά περίπου 300.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους. Θύμα που οι επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την Κατερίνα Ρίστα. 

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή στα deepfake βίντεο - απάτες  

Γιατροί «άπραξαν» 30 χιλιάδες ευρώ από γυναίκα στη Λαμία 

Η κυρία Βασιλική σήκωσε το τηλέφωνο. Στην άλλη γραμμή ήταν ένας άνδρας που έκανε τον γιατρό.

«Μου είπε ότι η κόρη μου έχει σπάσει το πόδι της σε δυο μεριές και ότι θα μπουν χρυσές λάμες για να γίνει καλά γρήγορα και με έπαιρνε μια κοπέλα, ίδια σαν την κόρη μου, ίδια η φωνή της και μου είπε μαμά φέρε τα λεφτά μην τα λυπάσαι, θα πεθάνω, θα είμαι στο καρότσι ανάπηρη λέει. Τους έδωσα 30.000 ευρώ. Είναι οικονομίες μιας ζωής», λέει το θύμα στο STAR. 

Απάτες με «συνεργό» την Τεχνητή Νοημοσύνη με θύμα ορθοπεδικό   

Έστειλαν ανυποψίαστο οδηγό ταξί να πάρει τη σακούλα με τα χρήματα

Την κρατούσαν απασχολημένη στο τηλέφωνο για να μην κλείσει και πάρει τα παιδιά της και αποκαλυφθεί η απάτη.Της είπαν να βάλει γρήγορα τα χρήματα σε μια σακούλα και να τα δώσει σε έναν οδηγό ταξί που θα έφτανε στο σπίτι στη Λαμία. Την ίδια ώρα, άλλο μέλος κάλεσε τον οδηγό ταξί και προσποιήθηκε τον γιο της ηλικιωμένης, του είπε να πάει να πάρει τη σακούλα.

«Μου έδωσε ακριβή περιγραφή του σπιτιού, λέει θα περιμένει η μάνα μου απ' έξω, πήρα εγώ την τσάντα και ξεκίνησα να φύγω. Εκείνη τη στιγμή που βρήκα την κυρία Βάσω μίλαγα με αυτόν στο τηλέφωνο και του λέω Νίκο θες να μιλήσεις στη μητέρα σου, λέει όχι μωρέ, όχι, πήγαινε την τσάντα στην αδερφή μου, στην πλατεία Πάρκου. Ήταν μια εύσωμη, φαινόταν ότι ήταν Βουλγάρα», λέει ο οδηγός ταξί που μετέφερε τα χρήματα εν αγνοία του. 

Πώς αποσπούν χρήματα οι hackers από τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Τηλεφωνικές απάτες: Πάνω από 300.000 ευρώ η λεία τους σε έναν μήνα

Αποζημίωση στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

Μόνο τον Μάρτιο, οι απατεώνες κατάφεραν να αρπάξουν 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Κοζάνη, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, 24.000 ευρώ απο δασολόγο στην Σπερχειάδα προσποιούμενοι εγαζόμενο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, 6.000 ευρώ από κάτοικο στην Ιστιαία ως δήθεν λογιστές με πρόσχημα την καταβολή του «Market Pass». Eνώ «χτύπησαν» επίσης σε Μαντούδι και Τρίκαλα. Συνολική λεία: 268.600 ευρώ .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top