Τρία γραφικά χωριά για μία αξέχαστη οικογενειακή εκδρομή

Διακοπές στη φύση σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα

Μία βόλτα στο θεματικό πάρκο αναψυχής στην Παύλιανη / βίντεο open

Η άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την είσοδό της και εσείς αναζητάτε κοντινούς προορισμούς για να απολαύσετε μία οικογενειακή εξόρμηση. Κάπου για να απολαύσετε τη φύση, να χαλαρώσετε,να γευτείτε πεντανόστιμες τοπικές συνταγές και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.  Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες για εκδρομές σε παραδοσιακά χωριά, όπου θα ανακαλύψετε καταπράσινα τοπία, γραφικές πλατείες και εκπληκτικά θεματικά πάρκα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας. 

4+1 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για αξέχαστες διήμερες αποδράσεις!

Εκδρομή με την οικογένεια στην Παύλιανη

Το πανέμορφο χωριό της Παύλιανης είναι χτισμένο στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Οίτη, σε υψόμετρο 1.040 μέτρων, δίπλα στα νερά των πηγών του Ασωπού ποταμού. Την Παύλιανη την αγκαλιάζει απλόχερα η η καταπράσινη φύση και την καθιστά έναν από τους top οικογενειακούς προορισμούς, μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. Ανακαλύψτε την!

Η Παύλιανη τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί όλο και περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν την ορεινή χαλάρωση σε συνδυασμό με δραστηριότητες στη φύση. Κάντε μία βόλτα με την οικογένειά σας στο ιδιαίτερης ομορφιάς πάρκο αναψυχής, το οποίο έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι του χωριού με μεράκι και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Μέσα στο πάρκο θα συναντήσετε αστείες επιγραφές, αιώρες ανάμεσα στα δέντρα, ιδιαίτερα παγκάκια και άλλες ευφάνταστες κατασκευές που σας καλούν να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να ξαναγίνετε για λίγο και εσείς παιδιά. Ενδιαφέρουσες, είναι επίσης οι πεζοπορικές διαδρομές, όπως αυτή που οδηγεί στον «Θρόνο του Δία» με την πανοραμική θέα έως τον Μαλιακό Κόλπο, καθώς και αυτή που οδηγεί στον «σιδερένιο Θρόνο», όπου θα βγάλετε τις πιο απίστευτες φωτογραφίες.

Παύλιανη: Σαββατοκύριακο σε μοναδικά φυσικά μονοπάτια και καταρράκτες

Οικογενειακή απόδραση στη Στενή Ευβοίας

Η Στενή στην κεντρική Εύβοια είναι μία υπέροχη ιδέα για να ξεφύγετε για λίγο στη φύση, να απολαύσετε τον καφέ σας ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά σε χαλαρή ατμόσφαιρα χωριού, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα. Η Στενή είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, σε υψόμετρο 400 μ., ενώ αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Πάνω και την Κάτω Στενή και τον σχεδόν εγκαταλειμμένο οικισμό του Πύργου, γνωστό και ως Σκουντέρι.

Κάντε τη βόλτα σας στην κεντρική πλακόστωτη πλατεία του χωριού, από την οποία ξεκινούν στενά μονοπάτια και διακλαδίζονται ως την τελευταία άκρη του χωριού. Μέσα στην πλατεία υπάρχουν γραφικές βρύσες με τρεχούμενα νερά, ενώ μία πεζοπορία στο Αισθητικό Δάσος της Στενής, ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας, είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείτε με όλη την οικογένεια. 

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Επισκεφθείτε οικογενειακώς τη Βαμβακού Λακωνίας

Η Βαμβακού Λακωνίας είναι ένα μικρό και γραφικό χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων στη δυτική πλευρά του Πάρνωνα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και την Τρίπολη και σε μόλις 2,5 ώρες απόσταση από την Αθήνα. Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά όλες τις εποχές. Στο χωριό λαμβάνουν χώρα πληθώρα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δρώμενων, κάτι που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Οι δραστηριότητες για τα παιδιά περιλαμβάνουν εργαστήρια, παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση και βόλτες στη φύση. Με αφετηρία σας τη Βαμβακού μπορείτε να εξερευνήσετε τον Πάρνωνα, τη Σπάρτη και πολλά ακόμη όμορφα μέρη της Λακωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top