«Εσωτερική» η τρομοκρατία στην Ελλάδα - Συναγερμός για «μοναχικούς λύκους»

Ετοιμότητα της Ελλάδας με σκανάρισμα στα σύνορα για κάθε «απειλή»

Το ερώτημα αν η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας, με δεδομένη τη γεωγραφική μας θέση και τα μεταναστευτικά κύματα προς την Ευρώπη, διερευνάται.

Επίθεση Μόσχα: «Μου έδωσαν μισό εκατ. ρούβλια για να σκοτώσω»

Ο Γιώργος Ευγενίδης, ο οποίος έχει συνομιλήσει με τους αρμόδιους, αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

ισλάμ

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε ποτέ την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Ποτέ όμως δεν πρέπει να λέει κανείς ποτέ και δεν το λένε οι αρμόδιοι. Το STAR συνομίλησε με αρμόδια πηγή που μας εξήγησε ότι γίνεται και θα γίνεται ένα πολύ αυστηρό "σκανάρισμα" στα σύνορα, προκειμένου να ξέρουμε ποιοι μπαίνουν στη χώρα μας και τι παρελθόν έχουν. Αυτό απαιτεί, βεβαίως, την πλήρη ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου και τη συνεργασία με ξένες και ευρωπαϊκές υπηρεσίες».

«Εσωτερική» η τρομοκρατία στην Ελλάδα - Συναγερμός για «μοναχικούς λύκους»

«Η ίδια πηγή που είναι απολύτως αρμόδια μάς θύμιζε ότι η χώρα μας αντιμετώπιζε ως ώρας τον κίνδυνο της εσωτερικής τρομοκρατίας. Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι είναι δύσκολο τρομοκρατικές ισλαμιστικές ομάδες που δρουν στην Αφρική να μετακινηθούν προς την Ευρώπη. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη-και η χώρα μας βεβαίως-είναι αυτός των μοναχικών λύκων, των ριζοσπαστικοποιημένων θιασωτών του Ισλάμ, όπως έγινε πρόσφατα στο Βέλγιο. Όλα αυτά συζητούνται τακτικά και στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδριάζει ανά δύο μήνες, η επόμενη συνεδρίαση είναι γύρω στα μέσα Απριλίου» αναφερει ο δημοσιογράφος του Star.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top