Απογευματινά χειρουργεία: Τα πρώτα 4 νοσοκομεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον

Θετικοί οι πολίτες για την εξέλιξη αυτή στον τομέα της υγείας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Ήδη αρκετοί γιατροί τεσσάρων νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να χειρουργούν απόγευμα. Οι πολίτες που ταλαιπωρούνται μήνες, ακόμα και χρόνια για μία επέμβαση βλέπουν με θετικό μάτι την εξέλιξη αυτή. Όμως, αρκετοί είναι και οι υγειονομικοί που κρατάνε μικρό καλάθι.  

Απογευματινά χειρουργεία: Ποια είναι τα πρώτα τέσσερα νοσοκομεία που έδειξαν ενδιαφέρον

Τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Αττικό και Παπαγεωργίου είναι τα τέσσερα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη που θα κάνουν την αρχή με τα απογευματινά χειρουργεία. 

Απογευματινά χειρουργεία: Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Άννα Λίτινα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Αττικό νοσοκομείο την περιόδο του κορωνοϊού 10.000 περιστατικά ήταν στην αναμονή για χειρουργείο. Μετά την εκκαθάριση της λίστας ο αριθμός μειώθηκε στο μισό, όμως όπως λένε οι υγειονομικοί είναι ακόμα μεγάλος. «Στο Αττικό υπάρχει υποδομή και για 14 και για 15 χειρουργικές αίθουσες, λειτουργούν το πολύ οι μισές, άντε να μπει και μια όγδοη σε επείγουσα βάση ακριβώς γιατί λείπει προσωπικό», προσθέτει ο γιατρός του νοσοκομείου Μιχάλης Ρίζος. 

9.000 χειρουργεία σε αναμονή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και γιατροί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Η αναμονή για ένα ορθοπεδικό χειρουργείο για παράδειγμα ξεπερνάει τον 1,5 χρόνο. 

Προσωπικός γιατρός και απογευματινά χειρουργεία: Τι αλλάζει στην Υγεία

«Οι αναισθησιολόγοι έχουν ένα καλύτερο ποσοστό και κάλυψης αλλά και πρόθεσης να συμμετέχουν, για τους χειρουργούς δεν το συζητάω είναι αυτονόητο, για το νοσηλευτικό προσωπικό μόλις το 1/4 έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεχίσει πέραν της βάρδιάς του», λέει στο Star ο Παναγιώτης Τουχτίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. 

Τέσσερα νοσοκομεία ενδιαφέρονται για τα απογευματινά χειρουργεία.

«Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες»

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει: «Αδυνατεί η νοσηλευτική υπηρεσία να καλύψει τις χειρουργικές αίθουσες που απαιτούνται για τα απογευματινά χειρουργεία».

Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με 30% συμμετοχή των ασφαλισμένων

Μόλις υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση τα απογευματινά χειρουργεία  αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top