Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με 30% συμμετοχή των ασφαλισμένων

Πλεύρης: Θα αξιοποιούνται με ιδιωτικούς όρους οι γιατροί του ΕΣΥ

Χειρουργείο

Μοντέλο ιδιωτικών κλικών με απογευματινά χειρουργεία, αλλά με μικρότερο κόστος για τους ασφαλισμένους δρομολογεί το υπουργείο Υγείας για το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας).

Ο ασφαλισμένος θα καταβάλει το 30% του συνόλου της δαπάνης του χειρουργείου και εξολοκλήρου την αμοιβή του γιατρού, η οποία αναμένεται να καθοριστεί με βάση τους τιμοκαταλόγους των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τέλος στις δωρεάν βιταμίνες μέσω ΕΟΠΥΥ – Τι αλλάζει

Το ποσό που θα αντιστοιχεί στο 30% θα κατευθύνεται για την αμοιβή του λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα αξιοποιούνται με ιδιωτικούς όρους οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ, «οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να αυξάνουν το εισόδημά τους, καθώς θα τους δίνουμε τη δυνατότητα να εργαστούν εκτός ωραρίου ΕΣΥ».

Προϋπόθεση για να κλείσει ένας ασφαλισμένος απογευματινό χειρουργείο είναι να μην υπάρχει κενή θέση στη λίστα των πρωινών χειρουργείων.

«Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα νοσοκομεία, όπως ακριβώς λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές, να μπορεί να λειτουργήσει και στα απογευματινά χειρουργεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η δαπάνη για κάθε απογευματινό χειρουργείο στο ΕΣΥ θα είναι χαμηλότερη απ’ ό,τι η αντίστοιχη στον ιδιωτικό τομέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top