Ορεινή Ναυπακτία: Road trip μέσα σε έλατα, καταρράκτες και γραφικά χωριά

Ανακαλύψτε την ορεινή Ναυπακτία - Όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ταξίδι στην ορεινή Ναυπακτία / βίντεο «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο Μάρτιος είναι προ των πυλών -μαζί με τα τριήμερα που τον συνοδεύουν- και θέλετε όσο ποτέ να οργανώσετε την πιο υπέροχη εκδρομή, οδηγώντας μέσα στην καταπράσινη φύση και ανακαλύπτοντας πανέμορφα ορεινά χωριά. Εμείς σας έχουμε την ιδανική πρόταση για ταξίδι: Οικογενειακή απόδραση στην ορεινή Ναυπακτία!

Λιτόχωρο Πιερίας: Το ιδανικό ορμητήριο για διακοπές σε βουνό και θάλασσα

Η ορεινή Ναυπακτία, είναι ένας υπέροχος χειμερινός προορισμός ντυμένος στα έλατα, τις οξιές, τις καρυδιές και τις καστανιές, με σήμα κατατεθέν του τους καταρράκτες, τα ποτάμια (Μόρνος και Εύηνος), τις τεχνητές λίμνες και τα γραφικά χωριά, με τις πέτρινες βρύσες και τις πλατείες με τα αιωνόβια πλατάνια. Εάν σας αρέσει η οδήγηση και η εξερεύνηση, το σίγουρο είναι ότι όλη η περιοχή θα σας συγκλονίσει με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά της!  

Τα Κράβαρα, όπως ονομαζόταν επί Τουρκοκρατίας η ορεινή Ναυπακτία, είναι ένας τόπος με συνταρακτική ομορφιά, ο οποίος ήταν ως επί το πλείστον απομονωμένος, λόγω της δυσπρόσιτης θέσης του. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της βελτίωσης του οδικού δικτύου και της τεχνολογίας, έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός, αλλά σίγουρα το συγκεκριμένο μέρος είναι για όσους αναζητούν ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές, χωρίς έντονη νυχτερινή ζωή και γρήγορους ρυθμούς που θυμίζουν πόλη. Γι'αυτό και η λέξη «απόδραση», όταν αναφερόμαστε στην ορεινή Ναυπακτία δεν είναι σίγουρα κλισέ.

Τζουμέρκα: Εξερευνήστε την άγρια φύση και τα πιο όμορφα ορεινά χωριά

Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ανακαλύψτε τις φυσικές ομορφιές της ορεινής Ναυπακτίας

Αφιερώστε χρόνο και ανακαλύψτε όλη την ομορφιά που κρύβεται στην ορεινή Ναυπακτία:

  • Περιηγηθείτε στην πανέμορφη και γραφική Άνω Χώρα Ναυπακτίας, ένα χωριό που βρίσκεται «κρεμασμένο» στα 1.060 μέτρα στα Βαρδούσια. Εντυπωσιαστείτε από τα πέτρινα σπίτια με τις κεραμιδοσκεπές και τα στενά καλντερίμια, περπατήσετε στα πέτρινα σοκάκια και πάρτε τον στενό δρόμο της παλιάς αγοράς, ο οποίος θα σας οδηγήσει  στην Κάτω Χώρα, περίπου 800 μέτρα πιο χαμηλά

3+1 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

  • Οδηγήστε μετά την Άνω Χώρα (δεν τελειώνει εκεί η ορεινή Ναυπατία) με προορισμό την Αμπελακιώτισσα (14 χλμ.), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων. Θα μαγευτείτε από τη θέα στο φαράγγι Κάκαβου, στο οποίο βρίσκεται ένα πέτρινο γεφύρι, ενώ κυριαρχεί το μοναστήρι της Παναγίας Αμπελακιώτισσας -το οποίο δεν πρέπει να αμελήσετε να επισκεφθείτε- και η βραχώδης κορυφή Τσεκούρα

  • Φεύγοντας από την Αμπελακιώτισσα, σας προτείνουμε να οδηγήσετε προς τη μαγευτική Ευηνολίμνη. Η διαδρομή έως εκεί είναι μικρή, εύκολη και καταπράσινη, έχοντας θέα συνεχώς την καταγάλανη λίμνη. 

  • Οδηγήστε περιμετρικά της Ευηνολίμνης... Είναι 32 πανέμορφα χιλιόμετρα σε ορεινό τοπίο. Κομβικό σημείο είναι το καταπράσινο χωριό Περδικόβρυση, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 9 χλμ. από τα Κρυονέρια. Γενικότερα η περιοχή αποτελεί πραγματικό «παράδεισος» όσων αγαπούν την πεζοπορία, την off road οδήγηση ή την ποδηλασία βουνού
  • Επισκεφθείτε το εντυπωσιακό Σπήλαιο της Δρακότρυπας, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο στο δάσος μίας κατάφυτης ρεματιάς
  • Κάντε πεζοπορία στο πανέμορφο γεφύρι Αρτοτίβας ή Καμάρα, το οποίο βρίσκεται στο στενότερο σημείο του Εύηνου.

Αρναία: Ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας

Διαμονή και φαγητό στην ορεινή Ναυπακτία

Η ορεινή Ναυπακτία προσφέρει πανέμορφες επιλογές καταλυμάτων για να έχετε την πιο ξεκούραστη και αξέχαστη διαμονή. Εάν επιλέξετε να μείνετε στην Άνω ή Κάτων Χώρα Ναυπακτίας, κάτι που σας το προτείνουμε, ώστε να την έχετε ως αφετηρία για τις εξορμήσεις σας, θα βρείτε παραδοσιακά στούντιο με τζάκι και θέα στα Βαρδούσια Όρη, διαμερίσματα, πέτρινα στούντιο και συγκροτήματα με παραδοσιακά δωμάτια, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Όσον αφορά στο φαγητό: Δοκιμάστε οπωσδήποτε αγριογούρουνο στιφάδο, λαχανοντολμάδες, αρνάκι λαδορίγανη, μπιφτέκι, κοντοσούβλι, πίτες, κόκορα μακαρονάδα, με αγνά τοπικά προϊόντα που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Τέλος, μην αμελήσετε να προμηθευτείτε με τοπικά προϊόντα όπως τραχανά, χυλοπίτες και γλυκά του κουταλιού.

 

Πώς θα πάτε

Οδικώς από Αθήνα, για να φτάσετε στην ορεινή Ναυπακτία θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες και 50 λεπτά (διανύοντας 273 χλμ), κατευθύνεστε προς Ναύπακτο και μετά προς Λιδωρίκη. Περνάτε διαδοχικά τα χωριά Λιμνίτσα, Τερψιθέα και Ελατού. Το επόμενο χωριό είναι η Άνω Χώρα.

Οδικώς από Πάτρα: Η διαδρομή Πάτρα – Ορεινή Ναυπακτία με αυτοκίνητο είναι 75 χιλιόμετρα και πραγματοποιείται σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Οδικώς από Θεσσαλονίκη: Ακολουθείτε την πορεία Θεσσαλονίκη - Λαμία - Μπράλος - Άμφισσα - Λίμνη Μόρνου - Άνω Χώρα (480 χλμ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top