Λιτόχωρο Πιερίας: Το ιδανικό ορμητήριο για διακοπές σε βουνό και θάλασσα

Ανακαλύψτε την πανέμορφη πόλη των θεών του Ολύμπου

Λιτόχωρο: Εκδρομή στην πανέμορφη πόλη των Θεών του Ολυμπου / βίντεο ΣΚΑΪ

Ψάχνετε έναν «στρατηγικό» προορισμό που να συνδυάζει αξέχαστες διακοπές σε βουνό και θάλασσα; Είναι δυνατόν το πρωί να αγγίζει κάποιος τον ουρανό στα  2.900 μέτρα και το απόγευμα να απολαμβάνει τη βόλτα του στην παραλία, με θέα τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά; Φυσικά και γίνεται, και το Λιτόχωρο αποτελεί την ιδανική εκδρομή για όσους θέλουν να «παντρέψουν» μοναδικά το βουνίσιο και το υδάτινο στοιχείο στο ταξίδι τους

Τζουμέρκα: Εξερευνήστε την άγρια φύση και τα πιο όμορφα ορεινά χωριά

Το Λιτόχωρο Πιερίας είναι η... αφετηρία για να γνωρίσει κάποιος από κοντά το σπίτι των 12 θεών της αρχαιότητας, αφού είναι χτισμένο στους πρόποδες του πιο ψηλού βουνού της χώρας μας, τον Όλυμπο. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, αφού επιλέγεται από αρκετούς επισκέπτες για εξορμήσεις στο βουνό αλλά και τη θάλασσα, ενώ παράλληλα συνδυάζει μοναδικά την Ιστορία, τη μυθολογία, την παράδοση, τη ζεστή φιλοξενία και την απολαυστική κουζίνα. 

Αξιοθεάτα και δραστηριότητες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Στο Λιτόχωρο, το οποίο φημίζεται για τα έθιμα και τις παραδόσεις του, με ένα από τα πιο γνωστά αυτό του κάψιμου των κέδρων την Αποκριά (έθιμο που συνδέεται με τις παλιές διονυσιακές τελετές), υπάρχουν πολλά αξιόλογα πράγματα για να δείτε και να κάνετε:

  • Περπάτηστε στις παραδοσιακές γειτονιές του χωριού με τις ξύλινες αυλόπορτες και τα γραφικά δρομάκια. Θαυμάστε τα παραδοσιακά σπίτια, κάποια από τα οποία έχουν μετατραπεί σε κουκλίστικους ξενώνες και κατηφορίστε προς τον νερόμυλο, ένα δημοφιλές σημείογια φαγητό, καφέ ή ποτό

  • Θαυμάστε τους χώρους αναψυχής και τη φύση που προσφέρει το Λιτόχωρο, όπως το πάρκο του χωριού, το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία με την πανοραμική θέα, το άλσος του Αγίου Ιωάννη (3 χλμ.) με το ομώνυμο ξωκλήσι, και του Μύλους στην άκρη της κωμόπολης, από όπου ξεκινάει το πεζοπορικό μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι του Ενιπέα, μήκους 9 χλμ., με υψομετρική διαφορά 740 μ. και καταλήγει στα Πριόνια στα 1.100 μ., ύστερα από 5 ώρες

Hiking στην Ελλάδα: Έξι προορισμοί με «μαγικά» μονοπάτια!

  • Επισκεφθείτε το Ναυτικό μουσείο και δείτε από κοντά ναυτικούς κόμπους, ναυτιλιακά όργανα (πυξίδες, εξάντες, διόπτρες ακτοπλοΐας, κιάλια, δρομόμετρα, βαρόμετρα, ραντάρ) κ.ά.
  • Τέλος, παραθαλάσσια θα συναντήσετε διάφορες τουριστικές περιοχές, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως τις Πλάκα Λιτοχώρου, Γρίτσα, Λεπτοκαρυά, Νέος Παντελεήμονας, Πλαταμώνας κ.ά., που αξίζει να επισκεφθείτε ακόμη και αυτή την εποχή για καφέ, ποτό και φαγητό.

Διαμονή και φαγητό στο Λιτόχωρο

Το Λιτόχωρο διαθέτει αξιόλογα ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια και cafe-bars, ενώ αποτελεί αφετηρία για  όσους θέλουν να κάνουν ορειβατικές εξορμήσεις στο βουνό των θεών.

Στο Λιτόχωρο θα δοκιμάσετε εκλεκτή μεσογειακή κουζίνα, υπέροχα μαγειρευτά και ψητά της ώρας, θαλασσινά και μοναδικά κρασιά!

Νυμφαίο: Ταξίδι στο μαγευτικό χωριό της Φλώρινας με τα όμορφα αρχοντικά

Πώς θα πάτε στο Λιτόχωρο

To Λιτόχωρο απέχει 92 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 65 χλμ από τη Λάρισα.

Από την Αθήνα θα χρειαστείτε 4,5 ώρες και θα διανύσετε 420 χλμ για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top