Μανώλης Μαυρομμάτης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή και της συζύγου του

Βίντεο αρχείου Ερτ

Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται ο αθλητικογραφός και πρώην βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης. Είναι σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής και τα επόμενα εικοσιτετράωρα κρίνονται κρίσιμα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Διασωληνωμένος ο Μανώλης Μαυρομμάτης: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο σπίτι του

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης νοσηλεύεται μαζί με τη σύζυγό του με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από κατσαρόλα που ήταν ξεχάσει στο αναμμένο μάτι της κουζίνας. Το ζευγάρι κοιμόταν και δεν κατάλαβε εγκαίρως ότι το σπίτι τους είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Όταν το κατάλαβαν ήταν ήδη πολύ αργά. Πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο και τους απεγκλώβισαν βαριά τραυματισμένους.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης φέρει εγκαύματα στο 18% του σώματός του, ενώ η σύζυγός του έχει εγκαύματα στο 40% του σώματός της. Και οι δύο βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. 

Μανώλης Μαυρομμάτης

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης / Φωτογραφία αρχείου Intime

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Μανώλη Μαυρομμάτη

Ακολουθεί το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγειάς του Μανώλη Μαυρομμάτη και της συζύγου του: 

«Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Η Ειρήνη Μαυρομάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής
Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top