Μπλόκο αγροτών: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ύψος του Μπράλου

Έτοιμοι οι αγρότες για την «απόβαση» στην Αθήνα

Δείτε το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα. Παράλληλα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Το πρωί, είχαμε αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ σε μια συμβολική κίνηση, οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων στη Λάρισα για να περνούν ελεύθερα τα οχήματα. 

Αγρότες: «Πάμε σε πολιορκία και αποκλεισμούς!»

Μπλόκο αγροτών: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ύψος του Μπράλου

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην εθνική οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης, από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, στο ύψος του Μπράλου, καθώς οι αγρότες απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα.

Τι ζητούν οι αγρότες, τι δίνει η κυβέρνηση και γιατί επιστρέφουν στα μπλόκα

Η ένταση που επικρατεί μεταξύ των οδηγών είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς για μία ώρα περίπου παραμένουν εγκλωβισμένοι και ακίνητοι χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από το σημείο.  Γίνονται διαβουλεύσεις με τους αγρότες για να επισπεύσουν την απελευθέρωση του δρόμου.

Δείτε το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Φλώρινα: Αγρότες επιχείρησαν να φτάσουν σε εκδήλωση όπου ήταν ο Βορίδης

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα σε αγρότες των μπλόκων της νίκης του Φιλώτα και της Πτολεμαΐδας  και αστυνομικών δυνάμεων στη Φλώρινα. 

Οι αγρότες επιχείρησαν  να φτάσουν σε χώρο όπου πραγματοποιούταν εκδήλωση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, όμως άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν.

 «Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών έχει ικανοποιηθεί. Θα θέλαμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτημάτων, αλλά δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

Έτοιμοι οι αγρότες για την «απόβαση» στην Αθήνα

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα. «Πρέπει τα τρακτέρ να φτάσουν συντεταγμένα στο Σύνταγμα, ώστε να δουν τη δύναμή μας αλλά και την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα και λύσεις», είπε ο Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ

Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζονται οι  κινητοποιήσεις στα μπλόκα κατα μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

«Η απόφασή μας να ανοίξομε τις μπάρες στο Μοσχοχώρι είναι γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα στην κοινωνία και τα προβλήματα είναι κοινά», ανέφερε ο Αγρότης Μπλόκου Πλατυκάμπου, Ιωάννης Ιορδανίδης.

Aγρότες από Κυκλάδες, Κρήτη και Φθιώτιδα με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα

Για την πρωτεύουσα ετοιμάζουν τα τρακτέρ τους και οι αγρότες της Φθιώτιδας. Τα μπλόκα του Νέου Μοναστηρίου,  της Ανθήλης, και Αταλάντης συγκεντρώθηκαν σήμερα στον Μπράλο για να ξεκινήσουν για την Αθήνα.

Τουλάχιστον 20 αγροτικοί σύλλογοι από την Κρήτη θα δώσουν δυναμικό «παρών» με τρακτέρ, καθώς όπως λένε, τα προβλήματα είναι κοινά. 

«Συμμετέχουμε και εμείς στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα  να δείξουμε την δύναμή μας», σημείωσε ο Πρόεδρος Ενώσεων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μ. Σταυριανουδάκης.

Και οι  νησιώτες αγρότες, οργανώνονται ώστε να έχουν δυναμική εκπροσώπηση από τις Κυκλάδες και  τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια στιγμή η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι ο πάτος του βαρελιού έχει ξυθεί και δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά  περιθώρια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top