Βουλγαρία: Το Star στον τόπο του δυστυχήματος - Τα μοιραία λάθη των σκιέρ  

Η αιτία που οδήγησε στην τραγωδία στο χιόνι 

Το πώς βρέθηκαν οι τέσσερις Έλληνες να κάνουν σκι εκτός πίστας, σε ένα τόσο επικίνδυνο σημείο του βουνού και γιατί, εξήγησε από το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, η απεσταλμένη του Star, Λευκή Γεωργάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα    

Το Star στο χιονοδρομικό της Βουλγαρίας όπου έχασε τη ζωή του Έλληνας σκιέρ

Το Star στο χιονοδρομικό της Βουλγαρίας όπου έχασε τη ζωή του Έλληνας σκιέρ 

Βουλγαρία: «Πήγαν να βγάλουν φωτογραφίες κι έγινε το δυστύχημα»

Όπως ανέφερε Οι 4 σκιέρ ανέβηκαν σε υψόμετρο 2.550 μέτρων όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες τέτοια εποχή. Πέρασαν τις κλειστές πίστες του Μάντουρτζικ με τα πόδια για να ανέβουν στην κορφή του βουνού και βρέθηκαν εκτός των ορίων από τη ζώνη του σκι. 
Φαίνεται πως αψήφησαν κάθε προειδοποίηση. Ήξεραν ότι οι δυνατοί άνεμοι είχαν μεταφέρει φρέσκο χιόνι στην πλαγιά το οποίο κύλησε σαν «χαλάκι» πάνω σε παρκέ.  

Βουλγαρία: Αυτός είναι ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
 

Οι 4 «επέπλευσαν» για λίγη ώρα  στην επιφάνεια του χιονιού, όταν το κύμα όμως καταλάγιασε οι τρεις βρέθηκαν θαμμένοι μέχρι το στήθος ενώ ο 36χρονος είχε χαθεί. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν εξοπλισμό ασφαλείας δηλαδή πομπό χιονοστιβάδας, ο οποίος φοριέται με ιμάντες στο στήθος και ενεργοποιείται όταν βρεθεί κάτω από χιόνι. 
Για αυτό χρειάστηκαν 5 ώρες οι διασώστες να  εντοπίσουν τον ατυχο σκιερ σε βάθος 1,5 μέτρου. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, σε αυτές τις περιπτώσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top