Βουλγαρία: «Πήγαν να βγάλουν φωτογραφίες κι έγινε το δυστύχημα»

Η πίστα που κατέβηκε ο Έλληνας σκιέρ ήταν κλειστή λόγω καιρικών συνθηκών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου του Έλληνα σκιέρ στη χιονισμένη πλαγιά του Μπόροβιτς στη Βουλγαρία

Όπως αναφέρουν βουλγαρικά μέσα, ο 36χρονος, έκανε σκι μαζί με τρεις φίλους του, που έκαναν snow board στην πίστα Markujik 3. Οι τέσσερις φίλοι ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η πίστα είχε κλείσει λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. 

Βουλγαρία: Αυτός είναι ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Ο 36χρονος και οι φίλοι του δεν έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις των υπευθύνων για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στα ορεινά εδάφη και αποφάσισαν να κατέβουν την απότομη πλαγιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους καταπλακώσει χιονοστιβάδα, που προκλήθηκε την ώρα της κατάβασης. 

Ο Έλληνας σκιέρ που σκοτώθηκε στη Βουλγαρία

Ο Έλληνας σκιέρ που σκοτώθηκε στη Βουλγαρία

Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους, όμως ο 36χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τα σωστικά συνεργεία. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα. 

Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

«Κατέβηκαν αλυσιδωτά, για να τραβήξουν φωτογραφίες. Ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, και αυτό δεν έπρεπε να γίνει», σχολίασε ο διασώστης Stefan Hristov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος που πέθανε ο σκιέρ και όχι οι snowboarders, δεν ήταν τα σκι, γιατί αυτά αφαιρούνται ευκολότερα.

Βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η παρέα των Ελλήνων σκιέρ έκανε σκι σε κλειστή πίστα

Βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η παρέα των Ελλήνων σκιέρ έκανε σκι σε κλειστή πίστα

«Ο σκιέρ βρισκόταν σε πιο ακατάλληλο σημείο. Οι snowboarders βρίσκονταν στο χαμηλό μέρος της χιονοστιβάδας και ουσιαστικά τους "ξέβρασε" η χιονοστιβάδα», εξήγησε ο διασώστης.

Βουλγαρία: «Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας»

Σύμφωνα, επίσης, με τον διασώστη η παρέα των τεσσάρων φίλων δεν είχε μαζί της εξοπλισμό χιονοστιβάδας. 

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», ανέφερε σχετικά ο Stefan Hristov.

Διασώστες δήλωσαν ότι ο 36χρονος και η παρέα του ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες εκτός πίστας

Διασώστες δήλωσαν ότι ο 36χρονος και η παρέα του ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες εκτός πίστας

«Κατά τη διάρκεια της κατάβασης ένας από αυτούς “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Όλη η πλαγιά ξεκίνησε - περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου δύο μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήστε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί οι σκιέρ. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη βοήθεια και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

«Οι Έλληνες δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δε λειτουργουσε εκείνη την ώρα και η παρέα πήρε το ρίσκο. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος », δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top