Θύματα Youtuber: «Τα βίντεο ήταν στημένα - Είμαστε content creators»

«Τους έκανα θεούς- Δεν είχαν στον ήλιο μοίρα», υποστήριζε ο 35χρονος

Ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και για σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων με τα οποίους συνοικούσε σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στον 35χρονο Youtuber, που συνελήφθη χθες. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως υπήρχε συναίνεση και πως δεν πρόκειται για άτομα με νοητική στέρηση.

Ο 35χρονος κακοποιούσε άτομα αδύναμα ή με αναπηρία και μετέδιδε live τις εικόνες σε ζωντανή σύνδεση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. 

Συνελήφθη γνωστός YouTuber για κακοποιήσεις ΑμεΑ στα social media

Στο μεταξύ, θύματα του 35χρονου μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και κάποια από αυτά μάλιστα, υπέρ του. 

Θύμα Youtuber: «Τα βίντεο ήταν στημένα - Είμαστε content creators»

«Πριν γίνει το βίντεο, είχαμε συμφωνήσει και ήταν σαν έργο που βλέπεις στην τηλεόραση. Ήταν content (σ.σ. το ξύλο και η αγριάδα), συμφωνήσαμε να το κάνουμε έτσι. Όλοι μας παίρνουμε χρήματα», είπε ένα από τα πρόσωπα που εμφανίζονταν στα βίντεο του 35χρονου. 

«Όλα ήταν στημένα. Είμαστε content creators. Τα είχαμε αυτοσχεδιάσει. Άλλος έκανε τον κασκαντέρ κι έτρωγε ξύλο. ΑμεΑ δεν ήταν κανείς. Απλά κάποιοι είχαν στέρηση νοημοσύνης. ΑμεΑ δεν μπορεί να μιλήσει και να περπατήσει», είπε άλλος θύματα. 

Σύλληψη Youtuber: «Έδιναν 10€ έως 200€ για να δουν κάποιον να κακοποιείται»

«Όταν πήγαμε εκεί, δεν υπήρχαν όλα αυτά. Μετά κατάλαβα. Εμείς θέλαμε να πάμε. Εμείς κάναμε με τη θέλησή μας τις δοκιμασίες, γιατί είχαμε ανάγκη από χρήματα. Στο youtube, ρίχνανε λεφτά για τις δοκιμασίες ή μας έβαζαν να παίζουμε ο ένας με τον άλλον», είπαν θύματα του 35χρονου.

«Δεν μπορείς να αντιδράσεις κιόλας εύκολα. Έβλεπα να πιέζουν μια κοπέλα να κάνει… με διάφορους εκεί πέρα», είπε κοπέλα. 

Mητέρα περιγράφει πως γλίτωσε την ΑμεΑ κόρη της από τα «δίχτυα» του 35χρονου

Η μητέρα της Μυρτώς προσπάθησε να σώσει την ΑμεΑ κόρη της από τα δίχτυα του «Αρχηγού» που εκμεταλλευόταν την αδυναμία των ανθρώπων αυτών. 

«Ο αρχηγός άρχισε να βγάζει κάτι βιντεάκια με τη Μυρτώ εξευτελιστικά με σεξουαλικό περιεχόμενο και την κορόιδευαν. Της έριξαν έναν αλήτη ναρκομανή δίπλα της, της έκανε άσχημα πράγματα, τα οποία τα έδειχναν. Πάλεψα πολύ για να ξεφύγουμε από αυτόν τον άνθρωπο», εξομολογήθηκε η μητέρα της Μυρτώς. 

«Με εκμεταλλεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο. Ο ένας με χάιδευε στο στήθος, την κοιλιά και με φίλαγε χωρίς τη θέλησή μου. Εγώ το μόνο που ήθελα είναι να έχω φίλους, αυτό ήθελα μόνο στη ζωή μου», είπε η Μυρτώ.

«Τους έκανα θεούς- Δεν είχαν στον ήλιο μοίρα», υποστήριζε ο Υουtuber

«Δεν τα βγάζουν πέρα, τους έχουν παρατημένους. Τους έδωσα ευκαιρία που δεν τους έδωσε κανείς. Τους έκανα Θεούς και super star. Εγώ τους έβαλα μια κάμερα μπροστά τους κι ό,τι βγει. Η κοινωνία δεν έχει κάνει κάτι γι’ αυτά τα παιδιά και δεν έχει και λόγο. Δε θα βρεθεί ποτέ μια θέση εργασίας γι’αυτούς», ήταν μερικά από τα λεγόμενα του 35χρονου στο ΤikTok.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Δημήτρη Σακκά για την εκπομπή «Ζήνα το Βράδυ», ο 35χρονος είχε υποστηρίξει ότι ανέδειξε τα άτομα αυτά και πως τα έβγαλε από το περιθώριο. Ακόμη είπε ότι τους έδινε ένα χαρτζιλίκι και τους παρείχε Airbnb και φαγητό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top