Σύλληψη Youtuber: «Έδιναν 10€ έως 200€ για να δουν κάποιον να κακοποιείται»

Τι είπαν δύο από τα θύματα του 35χρονου κατηγορούμενου για εμπορία ανθρώπων

Δύο από τα θύματά του περιέγραψαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τα όσα βίωσαν από τον 35χρονο youtuber

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση τoυ 35χρονου Youtuber, ο οποίος συνελήφθη χθες, κατηγορούμενος «για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων».

Συνελήφθη γνωστός YouTuber για κακοποιήσεις ΑμεΑ στα social media

Ο συλληφθείς κακοποιούσε άτομα με αναπηρία και μετέδιδε live τις εικόνες σε ζωντανή σύνδεση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Δύο από τα θύματά του περιέγραψαν τα όσα δραματικά βίωσαν από τον 35χρονο. 

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα, με φτύσιμο, μπουνιές και χτυπήματα στο σώμα. Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο και μετά δεν ξέρω τι γινόταν. Υπήρχαν άτομα που πλήρωναν για να τα βλέπουν αυτά και πρέπει να διωχθούν και αυτοί», είπε ο ένας από τα δύο θύματα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Το θύμα του youtuber είπε επίσης ότι οι συνδρομητές έκαναν και παραγγελίες, δίνοντας από 10 ευρώ έως 200 ευρώ για να δουν κάποιον να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει ή να κακοποιείται.

Κερατσίνι: «Δε Μας Εκμεταλλεύτηκε Κανείς» - Video

«Εμάς μάς σύστησε ένα μάνατζερ. Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Ήμασταν γνωστοί, αλλά μας έκανε πιο διάσημους λόγω συντήρησης διασημότητας. Μου έλεγε θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο. Έπαιρνε αυτός τα πολλά και μας έδινε ψίχουλα», είπε το δεύτερο θύμα του YouTuber.

Τον περασμένο Νοέμβριο, είχε συλληφθεί στο Κερατσίνι ένας 42χρονος, με παρόμοια δράση. Εμπνευστής των βίντεο του 42χρονου ήταν ο 35χρονος Youtuber και TikToker, που συνελήφθη χθες.

Σοκαριστικά Τα Βίντεο Του Youtuber Που Κακοποιούσε Αμεα - Video

«Από όταν συνελήφθη ο youtuber από το Κερατσίνι, ο 35χρονος το έπαιζε πιο μαλακός. Μας έλεγε ελάτε από δω να κάνουμε livestreaming. Στο TikTok έβγαλε πολλά λεφτά και δεν πρόσφερε ούτε δύο ευρώ», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του 35χρονου Υoutuber

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top