Λάρισα: Βανδάλισαν τον Ναό του Αγίου Αχιλλείου

Διαβάστηκε σε όλους τους ναούς η εγκύκλιος για τον γάμο των ομοφύλων

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα βανδάλισαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής, γράφοντας συνθήματα υπέρ των ομοφυλόφιλων. Την ίδια ώρα σε όλες της εκκλησίες της χώρας διαβάστηκε σήμερα το κείμενο της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σεραφείμ: Κλείνει την πόρτα σε βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Το Star βρέθηκε το πρωί στον Άγιο Ελευθέριο στα Καμίνια, όπου ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραμείμ εμφανίστηκε για άλλη μια φορά λάβρος για το νομοσχέδιο που θεσπίζει τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων.

Στο κήρυγμα του, από άμβωνος, ο Σεραφείμ κάλεσε τους πιστούς να αντισταθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Εξερχόμενος της εκκλησίας μετά το τέλος της Λειτουργίας δήλωσε ότι όσοι βουλευτές το ψηφίσουν δε θα τους δέχονται στις εκκλησίες και επανέλαβε τη θέση του πως δε θα βαφτίζουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. Το απόγευμα ο Μητροπολίτης Πειραιά θα παραστεί και θα μιλήσει σε ημερίδα για το επίμαχο νομοσχέδιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Λάρισα: Συνθήματα υπέρ των ομοφυλόφιλων στον ναό του Αγίου Αχιλλείου

Κληρικοί και πιστοί φτάνοντας στο ναό για την κυριακάτικη λειτουργία, όπου θα γινόταν και η ανάγνωση της συνοδικής εγκυκλίου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη εικόνα. 

Οι δράστες είχαν γράψει με σπρέι στους τοίχους και στο προπύλαια του ναού συνθήματα, όπως «Η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς, στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς» και «Είμαστε όλα gay».

Γάμος ομόφυλων: Αυτό είναι το κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες

Μπροστά στην κεντρική είσοδο είχαν γράψει υβριστικά μηνύματα κατά του μητροπολίτη Λαρίσης, ενώ στα σκαλοπάτια διακωμωδούσαν το πρόσωπο της Παναγίας. 

«Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε», δήλωσε ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, για την εικόνα που αντίκρισε. Ο ίδιος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Δημοσκόπηση GPO στο Star: Διχασμένοι οι πολίτες για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top