Μεσολόγγι: Νέο πρόσωπο «κλειδί» στη δολοφονία του Μπάμπη

Τον ανέφερε και ο κρεοπώλης στην πρώτη του κατάθεση

Ένα νέο πρόσωπο, το οποίο θεωρείται «κλειδί» για την επίλυση του μυστηρίου γύρω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό η κηδεία του 31χρονου θα γίνει αύριο στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. 

Μεσολόγγι: Έρευνες για κύκλωμα εμπορίας κρυπτονομισμάτων

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το συγκεκριμένο πρόσωπο συνάντησε ο 31χρονος λίγο πριν εξαφανιστεί. Είναι κάποιος, στον οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη ο Μπάμπης και στον οποίο, για κάποιο άγνωστο λόγο αναφέρεται στην πρώτη του κατάθεση ο κρεοπώλης, που κατηγορείται για τη δολοφονία του. 

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ένα πρόσωπο, πολύ κοντά στον Μπάμπη, που έχαιρε της εμπιστοσύνης του

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ένα πρόσωπο, πολύ κοντά στον Μπάμπη, που έχαιρε της εμπιστοσύνης του

Στην κατάθεση αυτή, ο 51χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όταν πήρε τον Μπάμπη με το αυτοκίνητό του, τού είπε ότι είχε πάει για περπάτημα με το συγκεκριμένο άτομο και τους είχε πιάσει βροχή. 

Μεσολόγγι: Οι δύο περίεργες κινήσεις του κρεοπώλη στην κάμερα 

Οι ίδιες πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι και αυτό που όταν η μητέρα του Μπάμπη άρχισε να τον αναζητά, της είπε ότι είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη. 

Το σενάριο που ερευνάται από την αστυνομία είναι η δολοφονία του Μπάμπη να σχετίζεται με αρχαιοκαπηλία και κυνήγι θησαυρού

Το σενάριο που ερευνάται από την αστυνομία είναι η δολοφονία του Μπάμπη να σχετίζεται με αρχαιοκαπηλία και κυνήγι θησαυρού

Οι αρχές ερευνούν μήπως ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει και άλλα πράγματα για τον Μπάμπη και τις δραστηριότητες που ενδεχομένως να είχε και σχετίζονται με τα όσα είπε ο κρεοπώλης στην απολογία του για κυνήγι θησαυρού.

Μεσολόγγι: Στο «κάδρο» των ερευνών και πρόσωπο κοντά στον κρεοπώλη

Εκτός από το νέο αυτό πρόσωπο, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», από καιρό στο κάδρο των ερευνών της αστυνομίας είναι ένα ακόμα άτομο πολύ κοντά στον κρεοπώλη, ο οποίος μπορεί να γνωρίζει πολλά. 

«Ανοιχτό το κινητό του Μπάμπη για να ακούγεται η συνομιλία με τον κρεοπώλη»

Για τον λόγο αυτό οι αρχές κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο για να διαπιστώσουν το στίγμα του τη νύχτα της δολοφονίας, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές που είχε στο κινητό του. Το πρόσωπο αυτό έχει καταθέσει και θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει, μόλις οι αστυνομικοί πάρουν στα χέρια τους τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά, γιατί κάποια στοιχεία που έχουν προκύψει δεν στέκουν με τις αρχικές του καταθέσεις. 

Μεσολόγγι: Τα σενάρια για λαθρανασκαφές στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τα σενάρια που αναφέρουν ότι η δολοφονία του Μπάμπη ενδεχομένως να συνδέεται και με αρχαιοκαπηλία. 

Μεσολόγγι: «Ξεσκονίζουν» το τετράδιο του Μπάμπη με τα χρεωστούμενα

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης,  σε επίπεδο πληροφοριών φαίνεται πως υπήρχε μια ομάδα πέντε ατόμων που έκαναν λαθρανασκαφές. Υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις που έψαχναν για αρχαία και λίρες στην ευρύτερη περιοχή. 

Σε μια ακτίνα 15 χλμ. υπάρχει η Αρχαία Καλυδώνα και η Αρχαία Πλευρώνα, που έχουν κεντρίσει πολλές φορές το ενδιαφέρον αρχαιοκάπηλων.  Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες ποτέ όμως η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να σχηματίσει δικογραφία και να στείλει στη δικαιοσύνη συγκεκριμένους ανθρώπους. 

Μεσολόγγι: «Ξεσκονίζουν» το τετράδιο του Μπάμπη με τα χρεωστούμενα

Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει στα χέρια της μηνύματα που κάποιοι επιχείρησαν να διαγράψουν και αναφέρονται σε λαθρανασκαφές, ενώ έχουν ανασυρθεί και κάποιες παλιότερες καταγγελίες ανθρώπων που είδαν γύρω από ξωκκλήσια να έχουν πραγματοποιηθεί ανασκαφές με μηχανήματα. Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες για αυτοσχέδια μηχανήματα ανεύρεσης χρυσού, όμως η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει κάποιο από αυτά.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top