Δίκη Πάτρα: «Το παιδί το είχε "δηλητηριάσει" κατά του πατέρα του»

Η αγόρευση της εισαγγελέως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τα σημαντικά σημεία της αγόρευσης της εισαγγελέα για τη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας- ρεπορτάζ Αλήθειες με τη Ζήνα

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο οδηγήθηκε η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα. Σήμερα, η εισαγγελέας εκθέτει αναλυτικά όλα όσα προέκυψαν από μαρτυρίες, έγγραφα, μηνύματα και τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, αναφορικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας και θα προχωρήσει στην πρότασή της για την ενοχή ή όχι της κατηγορούμενης.

Μητέρα Πάτρα: Έβαλε τα κλάματα, όταν ρωτήθηκε «αν έχει μετανιώσει για κάτι»

«Μια δίκη που από την αρχή χαρακτηρίστηκε εμβληματική, δεν ξέρω γιατί. Θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση έγινε γιατί το θύμα είναι η 8χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη. Είμαστε σε ώριμο στάδιο να μιλήσει η Δικαιοσύνη γι’ αυτή την υπόθεση», είπε κατά την έναρξη της αγόρευσής της η εισαγγελέας.

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σήμερα/ INTIME Λιάκος Γιάννης

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σήμερα/ INTIME Λιάκος Γιάννης

Όπως είπε η εισαγγελέας της έδρας, για τη δίκη που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, έχουν γίνει 89 συνεδριάσεις, έχουν εξεταστεί περίπου 60 μάρτυρες και η απολογία της κατηγορουμένης κράτησε 9 ημέρες.

Πάτρα: Τα κλάματα και η συγγνώμη - Αυλαία στην απολογία της μητέρας

Εισαγγελέας για ανακοπή Τζωρτζίνας: «Ή δεν είχε δει το παιδί ή το είχε δει και δεν την ένοιαζε»

Η εισαγγελέας πήρε θέση για την πρώτη νοσηλεία του παιδιού στο Καραμανδάνειο και την ανακοπή που υπέστη. Εξύμνησε τον αναισθησιολόγο Ιωάννη Χασαπόπουλο, ο οποίος επανάφερε στη ζωή το κοριτσάκι στις 11 Απριλίου του 2021, κάνοντας ανάνηψη για 50 λεπτά.  

«Η Τζωρτζίνα ήταν μια ηρωίδα και με την ηρωική προσπάθεια του κ.Χασαπόπουλου έζησε. Εγώ εδώ κατάλαβα πόσο δύσκολη είναι η ΚΑΡΠΑ... όταν έχεις τον νεκρό μπροστά σου χωρίς σφυγμό... να γίνεται μπλε. Θα σκεφτεί αν θα λειτουργούσε καλά ο εγκέφαλος; Πού ξέρεις αν θα ζήσει; Eγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο. Αν δεν υπήρχει, το παιδί θα είχε φύγει τότε», είπε η εισαγγελέας.

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σήμερα/ INTIME Λιάκος Γιάννης

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σήμερα/ INTIME Λιάκος Γιάννης

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατηγορούμενη, λέγοντας πως για εκείνη την ημέρα ισχυρίστηκε ότι όταν βγήκε από το δωμάτιο, δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης της Τζωρτζίνας, παρόλο που το ίδιο τίναγμα το είχε δει να συμβαίνει και στη Μαλένα. Η εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή να μην είχε δει την Τζωρτζίνα ή να την είχε δει και να μην την ένοιαζε. Επισήμανε επίσης ότι αν η μητέρα είχε φωνάξει και ήταν σε πανικό θα την άκουγαν, όμως την κατηγορούμενη δεν την άκουσε κανείς. Αντέδρασε με ψυχραιμία και ηρεμία.

Εισαγγελέας για την επανασύνδεση με τον Δασκαλάκη και τα μηνύματα

Η εισαγγελέας έκανε μια εκτενή αναφορά στη σχέση του ζευγαριού μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. «Έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κ. Δασκαλάκης επιστρέφει στην κυρία κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζί και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση», είπε αρχικά και στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα που είχε στείλει ο Δασκαλάκης στην κατηγορούμενη: «Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;».  Ήταν το διάστημα που η κατηγορούμενη  απειλούσε ότι θα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. 

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγόρευση της εισαγγελέα για την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα/ ΙΝΤΙΜΕ Λιάκος Γιάννης

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγόρευση της εισαγγελέα για την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα/ ΙΝΤΙΜΕ Λιάκος Γιάννης

«Εγώ το διάβασα και ανατρίχιασα. Αντί να τον πάρει τηλέφωνο και να του πει τι είναι αυτά που λες, τι σχέση έχουν αυτά, η κατηγορούμενη δεν έκανε τίποτα», είπε η εισαγγελέας.

«Το παιδί το είχε δηλητηριάσει κατά του πατέρα του. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν, η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτήν την κατάσταση; Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Καραμανδάνειο έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει. Η κυρία κατηγορουμένη και ενώ έχει χάσει ήδη δύο παιδιά κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο Facebook, αν ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει τον νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι. Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να ζητά να δει τον μπαμπά της, το μαγνητοφωνεί το παιδί να το λέει ενώ είναι στα επείγοντα. Λέει ευθαρσώς στο παιδί της να μην τη φέρνει σε δύσκολη θέση. Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο; Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει το πρωί πριν πάει στο Καραμανδάνειο είναι στον δικηγόρο της. Είναι δυνατόν; Να σκέφτεσαι πρώτα τον δικηγόρο και μετά τον πατέρα;», αναρωτήθηκε η εισαγγελέας. 

Σε αυτό τον έγγαμο βίο πρώτα έφυγε από τη ζωή η Μαλένα το 2019, ακολουθεί η γέννηση της Ίριδας που έφυγε από το ζωή το 2021. Εκείνη την περίοδο ο κ. Δασκαλάκης είχε αποχωρήσει από το σπίτι. Όταν αποβίωσε η Ίριδα επέστρεψε ο κ. Δασκαλάκης, αλλά από τα μηνύματα διαφαίνεται ότι υπήρχε έντονη συζήτηση για χωρισμό. Μιλούσαν για διατροφή και διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων, επισήμανε η εισαγγελέας.

Κούγιας: «Θα είναι καταδικαστική η πρόταση της εισαγγελέως. Προσβλέπω στην ηθική των ενόρκων»

H αγόρευση του συνηγόρου της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου. Ο γνωστός ποινικολόγος σε δηλώσεις του, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα είναι καταδικαστική.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου της κατηγορούμενης, πριν την έναρξη της αγόρευσης της εισαγγελέα- βίντεο Super Κατερίνα

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου της κατηγορούμενης, πριν την έναρξη της αγόρευσης της εισαγγελέα- βίντεο Super Κατερίνα

«Σήμερα δεν τη θεωρώ σημαντική μέρα. Σημαντική θα είναι η μέρα της αποφάσεως. Όσον αφορά τη σημερινή μέρα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα είναι καταδικαστική, όπως διαφάνηκε από την πρώτη ερώτηση την οποία έκανε όταν άρχισε η δίκη. Το ίδιο θεωρώ, ότι θα είναι καταδικαστική και η άποψη της κυρίας προέδρου. Εκείνο το οποίο περιμένω είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας εισαγγελικός αυτοσεβασμός, ώστε η πρόταση της κυρίας εισαγγελέως να έχει έναν ειρμό επιστημονικό και να αιτιολογείται […]. Προσβλέπω στην ηθική των τεσσάρων ενόρκων. Λυπάμαι που το λέω, ήταν οδυνηρή για μένα αυτή η συμμετοχή μου στην υπόθεση αυτή», επισήμανε ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top