Πάτρα: Τα κλάματα και η συγγνώμη - Αυλαία στην απολογία της μητέρας

«Ζητώ δικαίωση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, δε σημαίνει αθώωση»

Όσα έγιναν την τελευταία ημέρα απολογίας της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα. Μετά το πέρας της διαδικασίας, η κατηγορούμενη με κλάματα πήρε τον λόγο και ζήτησε συγνώμη για «εκρήξεις» της, αναφέροντας πως για την ίδια ήταν μια επίπονη διαδικασία.

Μητέρα Πάτρα: Έβαλε τα κλάματα, όταν ρωτήθηκε «αν έχει μετανιώσει για κάτι»

«Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου δίνετε. Θέλω να σας πω δυο πράγματα σχετικά με όλη τη διαδικασία και ό,τι έχει συμβεί με το παιδί μου. Ήταν πολλές οι μέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: 

Δίκη Πάτρα: «Παίζουμε τις κουμπάρες!» - Ένταση στην απολογία της μητέρας

«Είναι πράγματα που είναι πάρα πολύ δύσκολα... Όχι που θέλω να ξεχάσω, που με στοιχειώνουν. Είναι όλα τα παιδιά μου το ίδιο. Εδώ μιλάω αποκλειστικά για την Τζωρτζινα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα. Μπορεί κάποιοι να μην τους αρέσει το πρόσωπο μου. Μπορεί να είμαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, όμως έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα. Που για μια μάνα είναι ό,τι χειρότερο. Προσπάθησα να μιλήσω ως μάνα της Τζωρτζίνας».

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας

Εννέα ημέρες κράτησε η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

«Δε θέλω να αλλάξω τίποτα, δε θέλω να προσθέσω. Αυτό που θέλω, επειδή στην δικαιοσύνη απευθύνθηκα για τον θάνατο της Μαλένας και απευθύνομαι και τώρα σε εσάς να δικαιωθεί το παιδί μου. Και να ξεκαθαρίσω, δε σημαίνει αθώωση. Ελάτε στη θέση μου όλοι. Αν ήταν το δικό σας παιδί. Αν ήταν το αίμα του δικού σας παιδιού. Θέλω απαντήσεις. Θέλω να μάθω τι έχει γίνει. Ευελπιστώ να με βοηθήσετε να βρω την αλήθεια. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε», κατέληξε.

Πάτρα: «Για όλα φταίει ο Ηλιάδης», λέει η κατηγορούμενη μητέρα

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα, όταν η κατηγορούμενη μητέρα άφησε για μια ακόμη  επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη.

Σύνεδρος: Είχατε πει ότι «ήμουν η εύκολη λύση για τους γιατρούς».

Κατηγορούμενη μητέρα: Ναι, όλα υποκινούμενα από τον κ. Ηλιάδη.

Σύνεδρος: Έχετε ακούσει ποτέ να κατηγορείται ο γονέας για τον θάνατο του παιδιού του;

Κατηγορούμενη μητέρα: Δεν έχω ακούσει ξανά να κατηγορείται γονέας για ένα φάρμακο που το έχει ο ιατρός στα χέρια του.

Σύνεδρος: Εάν η Τζωρτζίνα ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, οι γιατροί δε θα μπορούσαν να πουν σε τέτοια κατάσταση που ήταν το παιδί ότι θα πέθαινε…αντί να σας κατηγορήσουν;

Κατηγορούμενη μητέρα:…

Σύνεδρος: Το ξεκίνησε τον Απρίλιο - Μάιο ο κ. Ηλιάδης με σκοπό να γίνει διάσημος, το συνεχίζει επί έναν χρόνο και μετά, όταν γίνεται και με την Τζωρτζίνα, και μετά επιλέγει να επηρεάσει τους γιατρούς που έκαναν ιατρικά λάθη.

Κατηγορούμενη μητέρα: Μετά τη μαγνητική άρχισε όλο αυτό με την παιδιατρική. Είχε επικοινωνία και με το Παίδων και με τον Κο.Παπαγιάννη. Αυτός είναι πίσω απ'όλα. Ο κ. Ηλιαδης ανακατεύτηκε χωρίς να έχει λόγο και για το πού θα γίνει η νεκροψία....

Σύνεδρος: Γιατί ήθελε να χρησιμοποιήσει εσάς και τη δικήη σας υπόθεση;

Κατηγορούμενη μητέρα: Για να πει ότι ανακάλυψε το Μινχάουζεν στην Ελλάδα!

Αναφερόμενοι στη στιγμή που πέθανε το παιδί, είπαν:

Σύνεδρος: Τη στιγμή που μαθαίνετε ότι πέθανε η Τζωρτζίνα, καταρρέει ο κόσμος σας;

Κατηγορούμενη μητέρα: Μάλιστα.

Σύνεδρος: Παρόλα αυτά έχετε στο μυαλό σας πού θα γίνει η νεκροψία; Ένα γραφειοκρατικό θέμα!

Κατηγορούμενη μητέρα: Μα μου το είπε ο μπαμπάς της.

Σύνεδρος: Ό,τι και να σας είπε. Ο οποιοσδήποτε. Εσείς εκείνη την ώρα έχετε το σθένος;

Κατηγορούμενη μητέρα: Μα δε θα με ένοιαζε να δω από τι πέθανε το παιδί μου;

Σύνεδρος: Είπατε εδώ ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί. Τι εννοούσατε;

Κατηγορούμενη μητέρα: Όταν ανακαλυφθεί η αιτία θανάτου.

Σύνεδρος: Όχι αν αθωωθείτε;

Κατηγορούμενη μητέρα: Όχι, όταν βρεθεί η αλήθεια θα δικαιωθεί. Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα για αυτοψία στον χώρο του νοσοκομείου Παίδων, αλλά και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, τα οποία απορρίφθηκαν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιανουαρίου με την εισαγγελική πρόταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top