«Βομβαρδισμένες» περιοχές από την κακοκαιρία Ψυχικό και Φιλοθέη! 

Προβλήματα από τις πτώσεις δέντρων και σε άλλα βόρεια προάστια     

Εικόνα «βομβαρδισμένων» περιοχών εμφανίζουν πλέον σημεία του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλόθέης, μετά την κακοκαιρία που έπληξε με σφοδρότητα και την Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες.  

Βομβαρδισμένο τοπίο περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας από την κακοκαιρία    

Βομβαρδισμένο τοπίο περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας από την κακοκαιρία

Καταστροφές και πτώσεις δέντρων από την «επέλαση» της κακοκαιρίας  

Στις δύο περιοχές της πρωτεύουσας έπεσαν περισσότερα από 40 δέντρα και αρκετοί δρόμοι παραμένουν μέχρι τώρα κλειστοί, παρότι στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα επιχειρούν από το πρωί κλιμάκια της Πυροσβεστικής και των Δήμων προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα.  

Πτώσεις μεγάλων κλαριών δέντρων στη Φιλοθέη από την κακοκαιρία

Πτώσεις μεγάλων κλαριών δέντρων στη Φιλοθέη από την κακοκαιρία (Facebook,  Δημότες Φιλοθέης – Ψυχικού) 

Στη Φιλοθέη, στην οδό Κρέσνας η δύναμη του αέρα ήταν τόσο δυνατή, ώστε ξήλωσε ένα  δέντρο που με τη σειρά του έσπασε τους αγωγούς του νερού. 

Λόγω της διακοπής ρεύματος η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες, αλλά και για άντληση υδάτων.

Απαγορευτικό απόπλου: Σε ποια λιμάνια λήγει το απόγευμα

Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν και σε άλλες βόρεια προάστια, όπως στην Πεύκη, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι, όπου έπεσαν δέντρα προκαλώντας ζημιές.  

Ο δήμαρχος του Παλαιού Ψυχικού, Μπάμπης Μπονάτσος δήλωσε  ότι όλη η περιοχή επλήγη από ανεμοστρόβιλο και ότι οι καταστροφές προκλήθηκαν μέσα σε μόλις δέκα λεπτά. 

Επικαιροποίηση Δελτίου ΕΜΥ: Θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ η κακοκαιρία!    

«Ήταν απίστευτα ισχυρό το φαινόμενο. Ακόμη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί, σηκώθηκε στον αέρα και έπεσε στην άλλη πλευρά της πλατείας» πρόσθεσε. «Υπάρχουν πολλές πτώσεις δέντρων πάνω σε καλώδια», είπε και τόνισε πως «στόχος είναι να καθαριστούν οι δρόμοι, να απομακρυνθούν όλα τα κομμένα, και να είμαστε έτοιμοι», καθώς από Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία. Επισήμανε ακόμη ότι «ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα, διότι αν αυτό συνέβαινε σε πρωινή ώρα τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά».

Ψυχικό: Ξηλώθηκε και... ταξίδεψε το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Ψυχικό: Ξηλώθηκε και... ταξίδεψε το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο!  

Κάνοντας λόγο για ένα δυναμικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη, o Eκπρόσωπος Tύπου της Πυροσβεστική κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι «από  αυτή τη μικρής διάρκειας βροχόπτωση και τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε όσον αφορά τις ριπές του ανέμου η Αττική φαίνεται ότι έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα με σύνολο 115 κλήσεις μέχρι τις 06:30 το πρωί περίπου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα βόρεια προάστια.

Όπως δήλωσε επίσης ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί και να αποφεύγουν να περνούν κοντά από δέντρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top