Παγώνη για κορωνοϊό-άνοιγμα σχολείων: Πότε τα παιδιά δεν πρέπει να πάνε

Συστήνει  αντισηπτικά και ανοιχτά παράθυρα στις τάξεις

«Αν το παιδί δεν αισθάνεται καλά η μητέρα δεν το στέλνει στο σχολείο, διότι και τεστ να του έχει κάνει, μπορεί σε μία ή δύο μέρες να βγει θετικό, και αν πάει στο σχολείο μπορεί να μεταδώσει και στα άλλα παιδιά» δήλωσε σχετικά με το αυριανό άνοιγμα των σχολείων και την ανησυχία για τα κρούσματα του κορωνοϊού η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον Σκάι. 

ΕΟΔΥ: Έτσι θα  ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές

«Τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο παίρνουν μαζί τους και αντισηπτικό που ξέρουν πια να το χρησιμοποιούν. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα στις αίθουσες. Επίσης, οι γονείς να πούνε στα παιδιά τους να μην αγκαλιάζονται και να μην φιλιούνται με τους συμμαθητές τους» σχολίασε επίσης η κ. Παγώνη σχετικά με τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν στα σχολεία.   

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε επίσης ότι η μετάδοση έχει αυξηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είναι αυξημένα πάνω από 40%.

Kορωνοϊος: To comeback του Τσιόδρα σημαίνει εκ νέου συναγερμό 

«Είναι η περίοδος που έχουμε κοκτέιλ γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου» επισήμανε και συνέστησε προσοχή για τα άτομα μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως πρόσθεσε οι μεγάλες ηλικίες έχουν ακόμη περιθώριο να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, γιατί δεν το έχουν κάνει πολλοί. «Θέλει δύο εβδομάδες για να κάνει αντισώματα, αλλά προλαβαίνουν να το κάνουν» είπε.

Όσον αφορά τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού διευκρίνισε ότι δεν κάνει βαριές πνευμονίες, είναι στο ανώτερο αναπνευστικό και η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι αντιμετωπίσιμη.

Κορωνοϊός: Τα... περίεργα συμπτώματα της μετάλλαξης JN.1 που έχει εξαπλωθεί

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και προέβλεψε ότι τις επόμενες 10 μέρες θα δούμε περαιτέρω αύξηση στα κρούσματα Συμπλήρωσε ότι και για 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top