Ρέντη: Έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στο νεκροτομείο για τον Γιώργο Λυγγερίδη

Σήμερα η κηδεία του στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει σήμερα η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε επεισόδια στου Ρέντη

Ο άτυχος αστυνομικός πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε κι έφυγε από τη ζωή μια μέρα μετά τα γενέθλιά του την Τετάρτη. 

O Γιώργος Λυγγερίδης μετά από σκληρή μάχη κατέληξε και σήμερα θα γίνει η κηδεία του στη Θεσσαλονίκη

O Γιώργος Λυγγερίδης μετά από σκληρή μάχη κατέληξε και σήμερα θα γίνει η κηδεία του στη Θεσσαλονίκη

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη. 

Ρέντη: Τα εργαστήρια «πλησιάζουν» στους δράστες - Έρχονται νέες συλλήψεις

Μετά την κηδεία θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγιου Δημητρίου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονικης – ν. Μουδανιων, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδου Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του ιερού ναού Αναστάσεως του κυρίου στη Θέρμη.

Ρέντη: «Οι συνάλδελφοί του τον αγκάλιασαν στο νεκροτομείο κι έψαλαν τον Εθνικό Υμνό»

Συγκλονιστικός ήταν ο τρόπος που οι συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού τον αποχαιρέτησαν. Όπως είπε στο OPEN ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος, ο οποίος εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, οι αστυνομικοί μπήκαν στο νεκροτομείο, τον αγκάλιασαν κι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. 

Ρέντη: «Αθάνατος!» - Η στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατος του Γιώργου

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση στου Ρέντη τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικό τρόπο στο νεκροτομείο

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση στου Ρέντη τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικό τρόπο στο νεκροτομείο

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικό ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση», είπε και πρόσθεσε:

Ρέντη: Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού - Πού θα ταφεί

«Όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας – ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα ζήτω στη ζωή και ένα αθάνατος για το παλληκάρι. Οι συνάδελφοί του είχαν γίνει παιδιά για τους γονείς του Γιώργου. Όποιος δεν είχε βάρδια από τη διμοιρία του ήταν στο νοσοκομείο».

Ρέντη: Στενεύει ο κλοιός γύρω από σκληρούς χούλιγκαν

Την ίδια ώρα η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας  συγκρότησε δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον 25 χούλιγκαν που φέρονται να συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη. 

Ρέντη: Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στη δικογραφία αναμένεται να συμπεριληφθούν περισσότεροι από 100 χούλιγκαν, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της δολοφονικής επίθεσης. 

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ακόμη δέκα χούλιγκαν έφεραν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους, εμπλέκοντάς τους άμεσα στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού.

Ρέντη: Ταυτοποιήθηκαν 25 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια

Ο συνολικός αριθμός των χούλιγκαν που βρίσκονται στο «κάδρο» για την υπόθεση καθώς είχαν «αρκετή ποσότητα πυρίτιδας» στα χέρια τους, ανέρχεται πλέον στους 14.

Σημειώνεται ότι ίχνη πυρίτιδας έχουν εντοπιστεί σε ακόμη 20 οπαδούς, ωστόσο, σε μικρή ποσότητα, που σημαίνει ότι τα άτομα αυτά πιθανότατα κράτησαν κάποιο εύφλεκτο υλικό ή φωτοβολίδα, ωστόσο δεν την χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν στους αστυνομικούς, το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ρέντη: Ανατροπές με τις νευρολογικές εξετάσεις του αστυνομικού

Στα άτομα που εντοπίστηκε πυρίτιδα αναμένεται να γίνει επαναληπτικός έλεγχος, ενώ, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η εξερεύνηση δεν αφορά και τους 424 οπαδούς που είχαν προσαχθεί από το κλειστό γυμναστήριο, αλλά πρόσωπα για τα οποία προκύπτουν βάσιμες ενδείξεις και στοιχεία ότι είχαν ρόλο στην «προγραμματισμένη» επίθεση.

Ρεντη: «Συνέχιζαν να πετάνε φωτοβολίδες αφού χτυπήθηκε ο αστυνομικός»

Ανάμεσα σε αυτά είναι ο 18χρονος προφυλακισμένος οπαδός του Ολυμπιακού, που φέρεται στην αρχική του κατάθεση να ομολόγησε ότι εκτόξευσε με πιστόλι τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό, ο 16χρονος αδελφός του, αλλά και ο 26χρονος σεσημασμένος «ηγέτης» συνδέσμου των δυτικών προαστίων και μάνατζερ γνωστού τράπερ. 

Ρέντη: Έβγαλαν από την καταστολή τον αστυνομικό που τον χτύπησε φωτοβολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η διαδικασία εξαγωγής τύπου DNA από τους προσαχθέντες, με τις Αρχές να μην έχουν ολοκληρώσει τη διασταύρωση με τα ευρήματα που κατασχέθηκαν από το γήπεδο του Ρέντη, όπου οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν τα ρούχα τους.

Παράλληλα με τις έρευνες, οι τεχνικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσουν την τεχνική μελέτη για την τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα, που θα παραδοθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top