Ρέντη: Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Η «μάχη» στη ΜΕΘ για 20 ημέρες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλευόταν μετά από τραυματισμό με φωτοβολίδα / Βίντεο Mεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star (27/12)

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Ρέντη: Αυτός είναι ο 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει

O 31χρονος Γιώργος με καταγωγή από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη που πηρετούσε στα ΜΑΤ στην Αθήνα είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη, το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου. 

Ρέντη: «Ήθελε πάντα να γίνει αστυνομικός» - Αγωνία για τον Γιώργο

Ρέντη: Πέθανε ο αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα στα επεισόδια

Ακολουθεί η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του αστυνομικού: 

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Ρέντη: Η «μάχη» του αστυνομικού να κρατηθεί στη ζωή

Ο Γιώργος νοσηλευόταν επί 20 ημέρες στη ΜΕΘ, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του και έδινε τη δική του «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γιατροί είχαν αφαιρέσει τη φωτοβολίδα από το πόδι του και λίγες ώρες αργότερα προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το νοσοκομείο πέντε ημέρες πριν τον θάνατό του, ο 31χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση, ενώ είχε διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε σήμερα στη ΜΕΘ.

Μητσοτάκης: «Το ξερίζωμα της βίας είναι μια ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου»

Την οδύνη του για την απώλεια του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του και την Ελληνική Αστυνομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο facebook. Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την δέσμευση του για τιμωρία των «δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας» επισημαίνοντας ότι είναι «μια ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού είναι η εξής:

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.

Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.

Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top