Ρέντη: Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού - Πού θα ταφεί

Σε ανθρωποκτονία μετατρέπεται η κατηγορία σε βάρος του 18χρονου

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από  φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, στις 7 Δεκεμβρίου. Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένειά του και ολόκληρο το χωριό Δημητρήτσι Σερρών από όπου καταγόταν. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και θα ταφεί στη Θέρμη. 

Συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη συνόδεψαν τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του. Το θαύμα στο οποίο ήλπιζαν όλοι, δεν έγινε.

Ρέντη: Ταυτοποιήθηκαν 25 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια

Από τις Σέρρες -τον τόπο καταγωγής του- ήρθε στην Αθήνα για να υπηρετήσει στην αστυνομία. Δεν πρόλαβε να κάνει τη δική του οικογένεια, όπως ήθελε με τη σύντροφό του η οποία βρισκόταν στο προσκεφάλι του τις 20 μέρες που έδινε μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Πατέρας 18χρονου: «Στεναχωρηθήκαμε για τον αστυνομικό»

Στον δημοσιογράφο του Star, Αλέξανδρο Γύγο, μίλησε ο πατέρας του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε την φωτοβολίδα. «Έχουμε στενοχωρηθεί για τον αστυνομικό. Τώρα πάμε να δούμε το παιδί μας» είπε.

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος μετά την απολογία του για τον αστυνομικό

Ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε ο 18χρονος έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Η φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι του, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, καιγόταν συνεχώς για πέντε λεπτά επειδή περιέχει φώσφορο. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των συναδέλφων του να τη βγάλουν, δεν τα κατάφεραν.

«Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα, μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό» ανέφερε συνάδελφός του.

Ρέντη: Σε ανθρωποκτονία μετατρέπεται η κατηγορία

Ο θάνατος του άτυχου αστυνομικού των ΜΑΤ δρομολογεί εξελίξεις και στο στάδιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με τον δικαστικό συντάκτη του Star, Κωνσταντίνο Γεώργιζα, η κατηγορία του 18χρονου μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία και η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top