Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος μετά την απολογία του για τον αστυνομικό

Ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά δεν έγινε δεκτό

Tι υποστήριξε στην απολογία του ο 18χρονος / Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star

Τον δρόμο για τις φυλακές παίρνει ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας. Νωρίτερα, είχε ζητήσει να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων,  αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ρέντη: «'Έκανα λάθος» - Η απολογία του 18χρονου για τον αστυνομικό

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει ονόματα στις Αρχές για τα όσα έγιναν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, αλλά στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζήτησε ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος μετά την απολογία του για τον αστυνομικό

Ρέντη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος μετά την απολογία του - Νωρίτερα είχε ζητήσει να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αίτημα που απορρίφθηκε / Eurokinissi

Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Ρέντη: Tι είπε στην απολογία του ο 18χρονος

Ο 18χρονος έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά λίγο πριν τις 11.00 το πρωί προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν και ότι δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια.

Ρέντη: Σε αιμοκάθαρση υποβλήθηκε ο αστυνομικός – Δύσκολη η κατάστασή του

Ωστόσο τα όσα είπε φαίνεται να διαφοροποιούνται σε σχέση με την αρχική του υπερασπιστική γραμμή.

Ειδικότερα, υποστήριξε πως δεν είχε πιάσει ποτέ στο παρελθόν φωτοβολίδα στα χέρια του. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω, αλλά επειδή δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει προς την πλευρά του αστυνομικού, ο οποίος, όπως είπε, βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων - αλλάζοντας έτσι τον αρχικό ισχυρισμό του ότι η φωτοβολίδα τραυμάτισε τον αστυνομικό σε απόσταση 20 μέτρων.

Ρέντη: «Ντρέπεται να με δει» - Στο Star oι γονείς του 18χρονου 

Επίσης ισχυρίστηκε ότι αφού μαζί με τη δική του φωτοβολίδα έπεσαν και άλλες, μπορεί να μην ήταν η δική του που χτύπησε τον αστυνομικό.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου, παραμένει κρίσιμη.

Νοσηλεύεται για έβδομη μέρα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και οι γιατροί έχουν προχωρήσει σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δε λειτουργούν ζωτικά του όργανα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top