Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε DNA του αδερφού του 18χρονου

Ο 16χρονος βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων

Το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για την απολογία του 18χρονου που κρίθηκε προφυλακιστέος και την κατάθεση του μάνατζερ γνωστού τράπερ στους αστυνομικούς / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη όπου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος ααστυνομικός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ταυτοποιήθηκε DNA του αδερφού του 18χρονου που κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος μετά την απολογία του για τον αστυνομικό

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προέκυψε η ταυτοποίησή του 16χρονου από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση.

Την ίδια ώρα, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεθέντων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Ρέντη: Σε αιμοκάθαρση υποβλήθηκε ο αστυνομικός – Δύσκολη η κατάστασή του

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Πρωτοφανές: Τα ΜΑΤ αρνήθηκαν να πάνε στη Λεωφόρο για τον αγώνα του ΠΑΟ! 

Ρέντη: Τα «γυρίζει» τώρα ο 18χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Η δική μου φωτοβολίδα ήταν πορτοκαλί»

Η απολογία του κατηγορουμένου κράτησε πέντε ώρες και είχε πολλές διακοπές. Ο 18χρονος έφθασε στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο πριν τις 11 το πρωϊ συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τον περίμεναν οι δικηγόροι του αλλά και οι γονείς του.

«Ένα άτομο που φορούσε κουκούλα full face με μακριά γένια μου έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω. Μου έδειξε πώς λειτουργεί γιατί εγώ δεν ήξερα. Όταν την άνοιξα όπως μου είχε δείξει, η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι και έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος. Έκανε γκελ μπροστά μου, πολύ κοντά σε εμένα, και είδα να πηγαίνει προς το μέρος του αστυνομικού. Εκείνη την ώρα είδα άλλη μία (φωτοβολίδα) να κατευθύνεται προς το μέρος του» είπε ο 18χρονος.

ο 18χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος

Ακρωτηριασμός αστυνομικού: Γιατί οι γιατροί πήραν την απόφαση

Ενώ η ανάκριση ήταν σε εξέλιξη ο 18χρονος ζήτησε να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Το αίτημά του όμως απορρίφθηκε καθώς φέρει ήδη την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος επιμένει ότι ήθελε να στοχεύσει ψηλά και όχι τον αστυνομικό. 

«Εγώ δεν στόχευσα τον αστυνομικό, ήθελα να την πετάξω στον αέρα όπως και οι άλλοι. Δεν ξέρω εάν αυτή που πέταξα εγώ τραυμάτισε τον αστυνομικό. Η δικιά μου φωτοβολίδα είχε χρώμα πορτοκαλί. Εάν τραυματίστηκε από τη δική μου φωτοβολίδα ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένεια του. Δεν ήθελα να του κάνω κακό», ανέφερε.

Ρέντη: Τι κατέθεσε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ στην Αστυνομία

Ένα από τα πρόσωπα που κλήθηκαν για κατάθεση στους αστυνομικούς είναι ο μάνατζερ γνωστού τράπερ ο οποίος ισχυρίστηκε:

«Άκουσα ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια. Δηλαδή ότι κάποια άτομα που θα έρθουν να δουν το παιχνίδι θα την πέσουν στους αστυνομικούς που είναι από έξω. Έγω τους είπα ότι οι εποχές είναι περίεργες και πως δεν είναι καλό να γίνουν αυτά και μόλις κατάλαβα ότι το πράγμα δεν γυρνάει έφυγα από το γήπεδο».

Ρέντη μάνατζερ γνωστού τράπερ

H δικηγόρος του μάνατζερ, Ελισάβετ Πούλιου, ανέφερε πως αστυνομικοί τον χτύπησαν, τον ανέκριναν και προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία πως είχε συμμετοχή στα επεισόδια.

Η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει οτι υπήρξε περιστατικό παράτυπης ανάκρισης ή προσπάθεια απόσπασης ομολογίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top