Μοσχάτο: «Λυπάμαι για το έγκλημα, λάθος μου που βρέθηκα με αυτή τη γυναίκα»

Ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης μιλά για το έγκλημα που διέπραξε

Για το πώς έφθασε να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή μίλησε στην εκπομπή «Ζήνα το Βράδυ» ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, δηλώνοντας μετανιωμένος για την τροπή που πήραν τα πράγματα μετά τη σχέση του με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο, που διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2017. 

Δολοφονία Σαλαμίνα: «Κατέστρεψε το παιδί της. Έχω χάσει τη λογική μου»

Το χρονικό του εγκλήματος

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος Παραολυμπιονίκης είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για το έγκλημα που διέπραξε μέσα στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που διατηρούσε στο Μοσχάτο. Ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Του επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

 Ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι για 15 μήνες.

Δράστης και θύμα είχαν διενέξεις καθώς ο Παραολυμπιονίκης διατηρούσε σχέσεις με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος.

Η δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου έγινε μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του 39χρονου στο Μοσχάτο, και ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος ειχε φροντίσει να κλείσει τις κάμερες που είχε στο κατάστημά του. 

 ο κατηγορούμενος Παραολυμπιονίκης είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για το έγκλημα που διέπραξε μέσα στο πρκατορείο του ΟΠΑΠ που διατηρούσε στο Μοσχάτο

Ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης μίλησε στη «Ζήνα το βράδυ» για το πώς έφθασε στο έγκλημα 

Σύμφωνα με όσα είπε ο Παραολυμπιονίκης στην κάμερα της εκπομπής, το θύμα λειτουργούσε εκφοβιστικά τόσο απέναντι στον ίδιο όσο και στην γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, ο 47χρονος είχε απειλήσει την εν διαστάσει σύζυγό του ακόμη και με πιστόλι.

Μιλώντας για το σκηνικό του εγκλήματος, είπε πως ο 47χρονος είχε πάει στο πρακτορείο ΟΠΑΠ όπου επέδειξε απειλητική συμπεριφορά, εκφοβίζοντας τον ότι θα σκοτώσει τον ίδιο αλλά και τη μητέρα του.

Τότε εκείνος άρπαξε ένα όπλο που είχε κάτω από το αναπηρικό του αμαξίδιο. Το θύμα του έπιασε τα χέρια και ακολούθησε μάχη.

«Έβριζε και εκτόξευε απειλές. Βγάζω πιστόλι και τον απειλώ. Τότε όρμησε και έπιασε το πιστόλι και προσπάθησε να το πάρει από τα χέρια μου. Παράλληλα το πιστόλι όπλισε» είπε ο Παραολυμπιονίκης περιγράφοντας το σκηνικό του φόνου.

Δολοφονία Κατσουρή: Εκτός φυλακής συνολικά 30 Κροάτες

Μετά τους πυροβολισμούς, ο 47χρονος τηλεφώνησε στους αστυνομικούς καταφέρνοντας να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν πεθάνει.

«Αν είχα δυνατότητα να γυρίσω πίσω τον χρόνο θα άλλαζα τα πάντα. Πρώτα από όλα δε θα βρισκόμουν με αυτή τη γυναίκα. Λυπάμαι που αφαίρεσα μια ζωή. Πηγαίνω με το αμαξίδιο και βλέπω μυρμήγκια και προσπαθώ να μην τα πατήσω. Πόσο περισσότερο μια ανθρώπινη ζωή. Μετανιώνω, αφαίρεσα μια ζωή» είπε ο Παραολυμπιονίκης.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι το 2002, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Ζήνα το βράδυ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top