Πνιγμός γιου Σταμούλη: «Πολύ μεγάλο το σχοινί - Μπλέχτηκε το πόδι του»

Τι είπε ο δικηγόρος της μητέρας του 11χρονου που πνίγηκε στους Φούρνους

Θάνατος γιου Οδυσσέα Σταμούλη: «Το σχοινί της σημαδούρας ήταν πολύ μεγαλύτερο από όσο έπρεπε» λέει ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης / Βίντεο από Alpha

Για τα πρώτα δεδομένα από την αυτοψία που έγινε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη μίλησε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Σταμούλης: Καταβεβλημένος στις πρώτες δηλώσεις μετά τον θάνατο του γιου του

Το φετινό καλοκαίρι σημάδεψε για πάντα τον ηθοποιό και τη μητέρα του 11χρονου, αφού ο γιος τους πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας.

Όλα συνέβησαν στις 10 Αυγούστου όταν ο ανήλικος είχε πάει για μπάνιο στη θάλασσα όπου όμως άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς και το νησί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του άτυχου παιδιού, που μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα στον Alpha, η προανάκριση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο της πραγματογνωμοσύνης από τον πραγματογνώμονα της οικογένειας.

Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε ο κ. Μαρακάκης, υπάρχουν κάποια αδιαμφισβήτητα δεδομένα, όπως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σημαδούρα ήταν σχεδόν τριπλάσια σε όγκο από τις υπόλοιπες, καθώς και το ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση των λουόμενων ή των κατοίκων σχετικά με τη χρησιμότητα και την τοποθέτησή τους.

Οδυσσέας Σταμούλης: Σε βαθιά θλίψη-Τα ερωτήματα για τον πνιγμό του γιου του

 «Το σχοινί της σημαδούρας ήταν πολύ μεγαλύτερο από όσο έπρεπε»

Ο Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε πως αυτό που προκάλεσε το δυστύχημα είναι το γεγονός ότι το σχοινί που ένωνε τη σημαδούρα με τη βάση της ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βάθος στο σημείο που ήταν τοποθετημένη. Υπήρχε, δηλαδή, πολύ «μπόσικο» στο σχοινί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, το βάρος που συγκρατούσε τη σημαδούρα δεν ήταν το κατάλληλο, αναλογικά με τον όγκο του. Μάλιστα για αυτό τον λόγο η συγκεκριμένη σημαδούρα είχε ξεφύγει από την υπόλοιπη σειρά σημαδούρων και είχε μετακινηθεί περίπου 20 μέτρα πιο κοντά στην παραλία.

Φούρνοι: Αυτοψία στο σημείο που πνίγηκε ο γιος του Οδυσσέα Σταμούλη

Και συνέχισε ο κ. Μαρακάκης σχετικά με τα αίτια της τραγικής απώλειας του 11χρονου: «Εκεί πήγε το παιδί και επειδή είχε πάρα πολύ "μπόσικο" το συγκεκριμένο σχοινί, μπλέχτηκε το πόδι του».

Η σημαδούρα, ενώ έπρεπε να προστατεύει, τελικά έγινε ένα «επικίνδυνο αντικείμενο, μια ωρολογιακή βόμβα που έσκασε στα χέρια του μικρού. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στο σπίτι του», επισήμανε ο δικηγόρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top