Με δόλωμα τον έρωτα της άρπαξαν 152.000 ευρώ - Τα κόλπα των απατεώνων

«Μου έκλεψαν τη ζωή», λέει θύμα της σπείρας

Πουλούσαν έρωτα σε μοναχικές γυναίκες ή έλεγαν ότι είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών και κατάφεραν μέσα σε δύο χρόνια να αρπάξουν πάνω από 200.000 ευρώ. Μία από τις γυναίκες θύματα της σπείρας αποκάλυψε στο Star πώς την εξαπάτησαν.

Πουλούσαν έρωτα σε γυναίκες μέσω διαδικτύου κι έβγαλαν χιλιάδες ευρώ
 

O γοητευτικός... «Ντέιβιντ» από τον Καναδά που εμφανιζόταν στο προφίλ του στα social media ως στρατιωτικός γιατρός έστελνε το ένα πίσω από το άλλο τα ερωτικά μηνύματα σε όσες γυναίκες τσιμπούσαν το δόλωμα.

«Μαζί σου ονειρεύομαι να ζήσω μια υπέροχη σχέση», τους έλεγε.

Αυτή ομως η... όμορφη σχέση δεν μπορούσε να ξεκινήσει γιατί όπως έλεγε ο απατεώνας, «θέλω πολύ να έρθω στην Ελλάδα, να ζήσουμε μαζί το υπόλοιπο της ζωής μας.  Δυστυχώς όμως μου έχουν μπλοκάρει τα χρήματα της σύνταξης και δεν μπορώ να έρθω».

Πουλούσαν έρωτα σε μοναχικές γυναίκες ή έλεγαν ότι είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών και κατάφεραν μέσα σε δύο χρόνια να αρπάξουν πάνω από 200.000 ευρώ

Ένα άλλο μέλος της συμμορίας που εμφανιζόταν ως γιατρός Μίλερ, αμέσως μετά τα γλυκόλογα που έλεγε στα θύματά του, συνέχιζε:

«Αν μου έστελνες 5.000 ευρώ θα κατάφερνα να ξεμπερδέψω. Θα έρθω να σε βρω και θα ζήσουμε μαζί για πάντα».

Εκτός όμως απο γοητευτικοί εραστές το έπαιζαν και θύματα πολέμου που χρειάζονταν βοήθεια.

«Μου 'κλεψαν τη ζωή. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω κάποιά στιγμή» λέει το θύμα της σπείρας απατεώνων. «Μου έφαγαν 152.000 ευρώ. Ό,τι είχα και δεν είχα». 

Ο γοητευτικος «Λέοναρντ», που γνώρισε στο διαδίκτυο η γυναίκα της είχε συστηθεί ως γιατρός των Ηνωμένων Εθνών μέσα από ένα ψεύτικο προφίλ.

«Με προσέγγισε από τα social, μου είπε ότι είναι γιατρός ότι υπηρετεί σε εμπόλεμη ζώνη και ότι έχει δυο παιδιά που η γυναίκα του τα εγκατέλειψε. Είπε ότι κινδυνεύει η ζωή του και θα τον σκοτώσουν. Τα χρήματα τα έστελνα σε κάποιο όνομα. Το ζήτημα είναι γιατί να το πάθω εγώ αυτό το πράγμα». 

Οι στρατιωτικοί γιατροί...ήταν Αφρικανοί που ζούσαν στην Ελλάδα

Στελέχη του Τμήματος Περουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 9 μέλη της συμμορίας. Κανείς τους δεν ήταν στρατιωτικός γιατρός ή μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Όλοι ειναι αφρικανικής καταγωγής και ζουν στην Ελλάδα.

Τα χρήματα τα έπαιρναν κυρίως από ΑΤΜ που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και η λεία τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι εκτός απο τις δυο γυναίκες που τους κατήγγειλαν υπάρχουν δεκάδες θύματα των απατεώνων.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top