Πουλούσαν έρωτα σε γυναίκες μέσω διαδικτύου κι έβγαλαν χιλιάδες ευρώ

Τι λέει ένα από τα θύματά τους που έχασε 152.000 ευρώ

Απίστευτη απάτη είχαν στήσει επιτήδειοι, οι οποίοι πουλούσαν έρωτα σε γυναίκες μέσω διαδικτύου, αδειάζοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

Ομόνοια: Πέταξε στα σκουπίδια χιλιάδες ευρώ για δήθεν ατύχημα της κόρης της

Πρόκειται για 12 άτομα, αφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι εντόπιζαν γυναίκες μέσω Facebook, συστήνονταν ως γιατροί και αφού τους έταζαν έρωτες και αγάπη, κατάφεραν να ξαφρίσουν πάνω από 200.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021 είχαν απλώσει τα δίχτυα τους στο διαδίκτυο, εξαπατώντας ανυποψίαστες γυναίκες. 

Τις προσέγγιζαν μέσω Messenger, ως γιατροί, οι οποίοι εργάζονταν σε διεθνείς οργανισμούς. Αν κάποια γυναίκα έδειχνε ενδιαφέρον για να βοηθήσει, ξεκινούσαν τακτική επικοινωνία, μέσω γραπτών μηνυμάτων, στη συνέχεια τις έπειθαν ότι είναι ερωτευμένοι μαζί τους και ότι συνάπτουν πλατωνικό ερωτικό δεσμό. 

Σέρρες: Νέα τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα

Φέρεται να έλεγαν επίσης στα θύματά τους ότι είναι πλούσιοι και κατάγονταν από επιφανείς οικογένειες και ξεδίπλωναν την απάτη με δύο τρόπους. Είτε λέγοντας ότι λόγω ενός προβλήματος δεν έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές. Ζητούσαν έτσι βοήθεια από τις πλατωνικές συντρόφους τους και άρπαζαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Φέρονται να τους υπόσχονταν δε ότι όταν επιλυόταν το πρόβλημα θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα για να τις συναντήσουν και να ζήσουν τον έρωτά τους. Κάποιες από τις γυναίκες πείστηκαν και τους κατέβαλαν χρηματικά ποσά. Η συνολική λεία ανέρχεται σε 206.738 ευρώ.

Απάτη: Πώς έπεσαν στα δίχτυα των αρχών

Η αποκάλυψη της απάτης ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2022 μετά από δύο μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος τους μια 42χρονη και μια 77χρονη γυναίκα. 

Αστυνομικός εξαπατούσε πολίτες, αντί να κάνει περιπολίες στο Μέγαρο Μαξίμου

Και οι δύο προσκόμισαν στις αρχές emails που είχαν ανταλλάξει με τους δράστες και αποδεικτικά καταθέσεων στους λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν. 

Από την έρευνα προέκυψε πως οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε αναλήψεις των χρηματικών ποσών μέσω ΑΤΜ που βρίσκονται σε περιοχές τόσο του ευρύτερου κέντρου των Αθηνών (πλ. Αμερικής, Αχαρνών, Πατησίων), όσο και της πόλης της Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας, Μοναστηρίου, Εγνατίας, Διοικητηρίου).

Σπείρα απέσπασε 6 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες

Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι - δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών διέμεναν πέριξ των προαναφερόμενων περιοχών, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση και Απάτη σε βαθμό κακουργήματος από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση».

Απάτη: «Ντρέπομαι, μου έκλεψαν τη ζωή μου»

Στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η 77χρονη που έπεσε θύμα της αδίστακτης σπείρας. 

Όπως είπε την προσέγγισε μέσω Facebook κάποιος που της παρουσιάστηκε σαν γιατρός, ο οποίος εργάζεται στην εμπόλεμη ζώνη στην Υεμένη. Άρχισε να της μιλά για την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή και κατάφερε να τη συγκινήσει αναφέροντας τις τεράστιες ανάγκες που έχουν τα παιδιά εκεί. 

ΑΑΔΕ: «Χτύπημα» 48 εκατ. ευρώ σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων

Για να την πείσει για τα όσα έλεγε της έστελνε φωτογραφίες υποτίθεται από εκεί που βρισκόταν, δήθεν email από το γραφείο του Γ.Γ του ΟΗΕ, Γκουτέρες, και κάποια στιγμή, άρχισε να της πουλά και έρωτα. 

«Πούλησα ένα μαγαζί που είχα και του έστειλα 152.000 ευρώ. Αυτά τουλάχιστον μπορώ να αποδείξω με τις επιταγές που του έκοψα. Τα χρήματα όμως ήταν παραπάνω γιατί μου έλεγε ότι χρειαζόταν βοήθεια κι εγώ πούλησα κάποια τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας», είπε η 77χρονη και κατέληξε:

'Ετσι έστησαν την απάτη στη νύφη που ανακάλυψε ότι είναι... ήδη παντρεμένη

«Είμαι μια ήσυχη γυναίκα, δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα. Ντρέπομαι για ό,τι συνέβη. Μου έκλεψαν τη ζωή μου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top