Αστυνομικός εξαπατούσε πολίτες, αντί να κάνει περιπολίες στο Μέγαρο Μαξίμου

Το «έπαιζε» οικονομολόγος - Θύμα του μίλησε στο Star

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Στον ανακριτή οδηγείται αύριο, Τρίτη, ο αστυνομικός που εμφανιζόταν ως οικονομολόγος - δικηγόρος και εξαπατούσε πολίτες για να τους εντάξει σε εξωδικαστικό μηχανισμό με το αζημίωτο. Μάλιστα, όλα αυτά τα έκανε τη στιγμή που ήταν σε υπηρεσία και έκανε περιπολία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Αστυνομικός και ιδιώτης παρίσταναν συμβούλους ένταξης στον εξωδικαστικό

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι δύο κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας αρχιφύλακας. Αντί, όμως, να κάνει περιπολία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, εκείνος πάρκαρε την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα του στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος και στη συνέχεια πήγαινε στην εταιρία, άλλαζε το επίθετό του και εμφανιζόταν σε ανυποψίαστους πολίτες ως οικονομολόγος - δικηγόρος, τάζοντας... premium υπηρεσίες.

Ένα από τα θύματά του μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου, αποκαλύπτοντας πώς έπεσε θύμα του, χάνοντας τα χρήματά της. 

«Στην αρχή μου ζήτησε 3.000 ευρώ. Τα έδινα τμηματικά. Η συμφωνία ήταν να δώσω ένα ποσό για να αρχίσει. Μου έλεγε συνέχεια ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, οπότε πρέπει να έχω υπομονή, απλά μου ζητούσε κάτι χαρτιά κατά διαστήματα και τα χρήματα. Συνολικά έδωσα γύρω στις 7.000 ευρώ... Του είπα ότι δε θα του ξαναδώσω χρήματα αν δεν δω κάποιο αποτέλεσμα και άρχισε να με απειλεί ότι θα μου στείλει εξώδικο, ότι θα κάνει διακοπή στη σύμβαση».

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού του πέρασαν χειροπέδες, την ώρα που έβγαινε από την εταιρία, ενώ τυπικά έπρεπε να έκανε περιπολία.

«Είχα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ήθελα να βρω επειγόντως χρήματα, γιατί είχα μια υπερχρεωμένη κάρτα και έπρεπε να τη ξεχρεώσω», υποστήριξε.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για εγκληματική οργανωση, απάτη κατ' εξακολούθηση, και παράβαση καθήκοντος. 

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και ο 53χρονος ιδιώτης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top