Αστυνομικός και ιδιώτης παρίσταναν συμβούλους ένταξης στον εξωδικαστικό

Συνελήφθσαν και οι δύο - Πάνω από 70.000 ευρώ το παράνομο κέρδος    

περιπολικό αστυνομίας

Την αγωνία οφειλετών για τη ρύθμιση των οφειλών τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού κατηγορούνται ότι εκμταλλεύονταν ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης οι οποίοι συνελήφθησαν.    

Κόκκινα δάνεια: Κούρεμα οφειλών και πρόστιμα για τους servicers      

Και οι δύο προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να αναλάβουν σαν «σύμβουλοι» την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: «Κούρεμα» στις οφειλές δανείων έως και 90%    

Μάλιστα ο αστυνομικός εμφανιζόταν σαν «οικονομολόγος – δικηγόρος»! 

Οφειλές: Όλοι οι τρόποι για να σώσετε το σπίτι σας, με ή χωρίς εξωδικαστικό

Τα ποσά  που απέσπασαν για τη διαμεσολάβηση εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 70.000 ευρώ.  

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Πώς εξαπατούσαν τους ενδιαφερόμενους οφειλέτες  

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τα στοιχεία μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού, προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να αναλάβουν ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος - δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top