«Με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου στα 19 μου»

Συγκλονίζει η ιστορία της Δώρας

Τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη το 1997, σε ηλικία μόλις 19 ετών, αποκάλυψε η Δώρα Κώτση Φελίτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά Των Γυναικών

«Σκοτεινές» ιστορίες διάσημων γυναικών που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση

«Το 1997 ήμουν 19 ετών όταν με πλησίασε ένας καθηγητής που είχα στο πρώτο έτος. Μου έκανε αμέσως πρόταση να βγούμε, που μου προκάλεσε μεγάλη αμηχανία. Βγήκαμε και δυστυχώς αυτό κατέληξε σε μία άσχημη εμπειρία που στιγμάτισε τη ζωή μου. Μου ζήτησε να πάμε για δείπνο. Μετά μου έκανε πρόταση να πάω στο σπίτι του και δέχτηκα με δισταγμό», είπε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Κακοποίηση: «Έπρεπε να υποστώ τον βιασμό μου για να γλιτώσω»

Στη συνέχεια περιέγραψε όλα όσα έζησε στο διαμέρισμα του καθηγητή της. 

Λεκτική και ψυχολογική βία: Πού αρχίζει και ποιες είναι οι επιπτώσεις της

«Όταν άνοιξε η πόρτα ξαφνικά άλλαξε τελείως. Άρχισε να με σπρώχνει, οπότε όλα αυτά άρχισαν να με τρομοκρατούν. Προσπαθούσα να βρω τρόπο να ξεφύγω. Τον εκλιπαρούσα ότι είναι η πρώτη μου φορά, ότι έγινε παρεξήγηση. Έκανε σαν να μην με άκουγε. Δεν είχα διέξοδο, έπρεπε να το υποστώ αυτό για να μπορέσω να φύγω, γιατί ίσως να κινδύνευε η ζωή μου», είπε.

Μετά την πράξη του βιασμού, ο καθηγητής άρχισε να της μιλά για τα προσωπικά του τραύματα και όταν την είδε να κλαίει, σοκαρισμένη από αυτό που της είχε συμβεί, με απάθεια και παντελή έλλειψη συνείδησης για ό,τι είχε κάνει τη ρώτησε: «στεναχωριέσαι που έχω περάσει τόσο δύσκολα;»

Celebrities που έπεσαν θύματα κακοποίησης και το αποκάλυψαν δημόσια

Η Δώρα εκμυστηρεύτηκε τον βιασμό της σε τρεις φίλες της. Η μία από αυτές ήταν υποστηρικτική, ωστόσο οι άλλες δύο ήταν πολύ επικριτικές, λέγοντάς της «τι περίμενες, αφού πήγες μόνη σου στο σπίτι του».

Κακοποίηση: «Υπέστη και δεύτερο βιασμό από σύντροφό μου»

«Μετά από δύο χρόνια, ενώ είχα περιστασιακή σχέση, υποχρεώθηκα να ξανανιώσω βιασμό, αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο. Όσο ξεκάθαρο κι αν ήταν από που έλεγα, απλώς με παραβίαζε. Αυτό ξύπνησε την ανάγκη μου να φύγω από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, όπου θα ένιωθα ασφάλεια», εξήγησε.

Στοιχεία σοκ: Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού

Κακοποίηση: Το 2018 κατήγγειλε τον καθηγητή που τη βίασε

Το 2018 κατήγγειλε τον βιασμό της, καθώς έμαθε ότι ο καθηγητής, που την είχε βιάσει, συνέχιζε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. 

Τι πρέπει να ξέρει μία γυναίκα που έχει πέσει θύμα βίας

«Όλα τα πράγματα που βιώνουμε στη ζωή μας και μας ταλαιπωρούν, αυτά είναι που μας ενδυναμώνουν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα βιώματα που έχω έχουν διαμορφώσει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Ο λόγος που χρησιμοποιώ την λέξη ''επιζώσα'' και όχι ''θύμα'' είναι επειδή ήμουν σε θέση να διαχειριστώ το τραύμα και να μπορέσω να επιβιώσω», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top