Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει κρύο και χιόνια - Δείτε χάρτες

Η κακοκαιρία Oliver φέρνει τον χειμώνα το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 25/11

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Σάββατο, σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα να γίνονται εντονότερα από την Κυριακή, λόγω της κακοκαιρίας Oliver.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έφυγε ο Alexis, έρχεται ο Oliver

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Αιτία για αυτή την επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με το meteo, θα είναι ο έντονος κυματισμός του αεροχειμάρρου πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό και την Ευρώπη, γεγονός που θα συμβάλει στην ταχεία ανάπτυξη και βάθυνση ενός βαρομετρικού χαμηλού στη Νότια Αδριατική τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/11. 

Κακοκαιρία Alexis: Χειμωνιάτικη εισβολή με σκανδιναβικό κρύο και χιόνια

Kατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα νότιοανατολικά προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο και εν συνεχεία την Κυριακή 26/11 βορειοανατολικά προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Κακοκαιρία Oliver

Κακοκαιρία Oliver: Φέρνει πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους

Πιο αναλυτικά, για το Σάββατο 25/11 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. 

Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και είναι πιθανό να συνοδέυονται από σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι παροδικά και πρόσκαιρα.

Την ίδια ώρα, αναμένονται ζαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους σε τμήματα του Αιγαίου, ενώ σημαντικη θα είναι και η ενίσχυση των ανέμων από νοτιοδυτικές αρχικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8-9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά αναμένεται στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς με παρόμοιες εντάσεις.

Κακοκαιρία Oliver -  ο καιρός το Σάββατο

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα, της τάξης των 10-13 βαθμών. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής 26/11. 

Αρχικά τις απογευματινές ώρες, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Γρήγορα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26/11 χιονοπτώσεις αναμένονται εώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης (εκτός του Βορείου Έβρου όπου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα). 

Πρόσκαιρα και τοπικά, χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κακοκαιρία Oliver φέρνει κρυο και χιόνια

Κακοκαιρία Oliver: Πού θα χιονίσει την Κυριακή

Την Κυριακή, τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο. 

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αναμένεται να εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές έως τις απογευματινές ώρες.

Βορειοδυτικοί άνεμοι αρχικά έως 7-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.
Θερμοκρασίες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top