«Δράκος» Εξαρχείων: Παραβίασε περιοριστικούς όρους και ουδείς ασχολήθηκε!  

Με εντολή Οικονόμου «καρατομείται» ο Διοικητής Ασφάλειας Ωρωπού  

Δράκος Εξαρχείων: To video που οδήγησε στη σύλληψή του (Video Star, Αλήθειες με τη Ζήνα)  

Τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί παραβίασε 23χρονος ο Σύρος «Δράκων των Εξαρχείων» ο οποίος συνελήφθη για σεξουαλικές επιθέσεις τις οποίες διέπραξε. Όπως όμως αποκαλύφθηκε, ο 23χρονος με το ποινικό παρελθόν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του λόγω παρέλευσης 12μηνου χωρίς ουδείς αρμόδιος από την Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με την περίπτωσή του.   

Δράκος των Εξαρχείων: Το βίντεο που οδήγησε στην ταυτοποίησή του

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News στο Mega, ο «δράκος» είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών τον Αύγουστο του 2022 για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών και ενός κοριτσιού 13 ετών.

Έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί – όπως προβλέπει ο νόμος – η παράταση ή μη της κράτησης του αλλά τον Ιούλιο του 2023 το Συμβούλιο  Πλημμελειοδικών αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Πώς δρούσε ο Δράκος των Εξαρχείων – 'Εξι συνολικά τα θύματά του

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο περιοριστικοί όρο και ότι θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Τμήμα Ασφαλείας του Ωρωπού, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Ωρωπός: Βρέθηκε η 41χρονη μητέρα που αγνοούταν -«Δε θέλει να γυρίσει σπίτι»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Αποκλειστικό video: Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι κοντά στο σπίτι Υπουργού

 

Να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News του Mega o «Δράκος των Εξαρχείων» είχε συλληφθεί και για επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου!

Το ιστορικό του Σύρου «Δράκου»¨  


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο 23χρονος Σύρος, υπέβαλλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου. Στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του. Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία άνευ άλλης εμπλοκής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπουργείο Μετανάστευσης: Καμία ευθύνη διαμηνύει για την υπόθεση του Δράκου των Εξαρχείων

Υπουργείο Μετανάστευσης: Καμία ευθύνη διαμηνύει για την υπόθεση του «Δράκου των Εξαρχείων» 

Την  1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Αναφορικά με τη διαμονή του στη Δομή Μαλακάσας, μετά την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής δεν υπήρξε ποτέ καμιά ενημέρωση, ούτε κάποιος Σύρος με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν.

Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top