«Δεν έχω χρήματα για δικηγόρο» - Τι ζήτησε ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη

Διακόπηκε η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Η κατάθεση της Ισπανίδας καθηγήτριας εγκληματολογίας και γενετικής / Βίντεο: «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Για τις 15 Δεκεμβρίου διακόπηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την υπόθεση του θανάτου των δύο κοριτσιών -της Μαλένας και της Ίριδας- με κατηγορoύμενη τη μητέρα από την Πάτρα. Μετά τη διακοπή, η κατηγορούμενη μητέρα οδηγήθηκε σε διπλανή αίθουσα όπου συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Πάτρα: Η κατάθεση της Ισπανίδας καθηγήτριας εγκληματολογίας και γενετικής

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με την 35χρονη να κατηγορείται ότι στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού» έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε και πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα ενώ το βρέφος κοιμόταν. Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του νοσοκομείου, είχε αποδοθεί από ιατροδικαστή σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία-υποπλασία φλεβόκομβου.

Η μητέρα απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε -όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας- ότι είναι αθώα και ότι δε θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. Σήμερα βρίσκεται και πάλι στην αίθουσα του δικαστηρίου, κατηγορούμενη για τον θάνατο των παιδιών της.

Μάνος Δασκαλάκης: «Δεν έχω χρήματα για δικηγόρο»

Την αδυναμία του να ανταπεξέλθει οικονομικά στην διεξαγόμενη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας διατύπωσε ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την έναρξη της διαδικασίας.

«Για οικονομικούς λόγους δεν μπορώ να έχω δικηγόρο. Έχω καταθέσει αίτημα για διορισμό δικηγόρου από τη λίστα δικηγόρων. Κατέθεσα το αίτημα την 1η Νοεμβρίου και απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμο. Ζητώ την αναβολή προκειμένου να διοριστεί από τη λίστα δικηγόρος» είπε ο πατέρας των κοριτσιών. 

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

- Πρόεδρος: «Πότε καταλάβατε ότι έχετε οικονομικά προβλήματα;»

- Μάνος Δασκαλάκης: «Τέλη Οκτωβρίου»

- Αλέξης Κούγιας: «Έχω αντίρρηση να αναβληθεί η δίκη. Είναι αδιανόητο, είναι εντελώς προσχηματικό. Έχει ταλαιπωρηθεί βέβαια η κατηγορούμενη αφάνταστα. Ο κύριος Δασκαλάκης είχε τον χρόνο και οι έγκριτοι δικηγόροι του (ο κ. Καράμπελας και ο κ. Γεωργακόπουλος) που τον εκπροσωπούν και στη δική της Τζωρτζίνας, νομίζω ότι γνώριζαν τα δικονομικά για το ζήτημα αυτό. Ζητώ να μη γίνει δεκτό το αίτημα. Επιθυμούμε την έναρξη της δίκης. Δεν είναι δικαιολογία αυτό που προβάλλεται σήμερα».

Το αίτημά του για νομική βοήθεια απορρίφθηκε, επομένως στη δίκη για τον θάνατο των δύο κοριτσιών θα έχει μόνο τον ρόλο του μάρτυρα και δε θα έχει εκπροσώπηση στην υπόστηριξη της κατηγορίας. 

Ο πατέρας των κοριτσιών, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε ότι λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση, δυσκολεύεται να βρει δουλειά και τώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top