Πάτρα: Οι ομοιότητες με Αυστραλή μητέρα που έμεινε 20 χρόνια στη φυλακή

Τι υποστήριξε γενετίστρια που κατέθεσε στη δίκη για την Τζωρτζίνα

Με την κατάθεση της Ισπανίδας γενετίστριας Carola Garcia de Vinuesa συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας. Όπως υποστήριξε η γενετίστρια, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας. Παράλληλα, η Ισπανίδα ειδικός, αναφέρθηκε στην περίπτωση μια μητέρας από την Αυστραλία, της Kathleen Folbigg, η οποία ενώ είχε καταδικαστεί για τον θάνατο των τεσσάρων παιδιών της, αποφυλακίστηκε μετά από 20 χρόνια.

Δίκη Πάτρα: Το οικογενειακό ιστορικό και η... Αντζελίνα Τζολί

Πριν από την κατάθεση, ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας, Αλέξης Κούγιας, παρέδωσε στην έδρα μια πολυσέλιδη έκθεση που υπογράφει η Ισπανίδα επιστήμονας μαζί με τον Σκοπιανό γιατρό-καθηγητή Γενετικής, που επίσης έχει καταθέσει στη δίκη.

Όπως ανέφερε η Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», σε αυτήν την έκθεση, η Ισπανίδα καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Γενετικής αναφέρει πως -με βάση τα στοιχεία που μελετήθηκαν- δεν υπάρχει απόδειξη πως η μητέρα ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών της. 

Με την κατάθεση της Ισπανίδας γενετίστριας Carola Garcia de Vinuesa συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Όπως ανέφερε Ισπανίδα γενετίστρια, με βάση τα στοιχεία που μελέτησε, δεν υπάρχει απόδειξη πως η κατηγορούμενη μητέρα ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών της / Intimenews

Μάλιστα έκανε αναφορά στην υπόθεση της Kathleen Folbigg, η οποία είχε καταδικαστεί ως υπαίτια για τη δολοφονία των τεσσάρων παιδιών της και έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια, αλλά ο περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος που έγινε ανέτρεψε τα δεδομένα με τα οποία είχε καταδικαστεί η μητέρα και έτσι αποφυλακίστηκε. Η Ισπανίδα γενετίστρια γνώριζε καλά τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς μετείχε στις γονιδιακές έρευνες που έγιναν.

Αθώα η μητέρα που καταδικάστηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της;

Επιπλέον η Ισπανίδα γενετίστρια ζήτησε να της παραδοθούν όλα τα έγγραφα μεταφρασμένα και να γίνει περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος για να μπορέσει να δώσει ένα ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών. 

Τι κατέθεσε η καθηγήτρια Γενετικής

Πρόεδρος: Από τι πέθανε η Τζωρτζίνα; Ποιο γονίδιο μπορεί να είναι αυτό;

Μάρτυρας: Δεν έχω καταλήξει. Σε αυτές τις περιπτώσεις που η παθολογία είναι σπάνια και σοβαρή, έχουμε ένα ευρύ φάσμα που πρέπει να ερευνηθεί. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές.

Πάτρα: Νέα ένταση στη δίκη - «Ντροπή σου, ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ»

Δ. Γεωργακόπουλος (υποστήριξη κατηγορίας) : Βλέπετε ομοιότητες με την υπόθεση της Αυστραλίας ενώ εκείνοι οι θάνατοι δεν συνδέθηκαν ποτέ με δηλητήριο;

Μάρτυρας: Ήταν αιφνίδιοι θάνατοι. Ένα από τα αγόρια πέθανε από επιληψία. Τα παιδιά είναι ανθεκτικά σε υπερδοσολογία κεταμίνης. Σε έρευνα που κάναμε δόθηκαν ποσότητες κεταμίνης 2,5 φορές πάνω από το κανονικό και δεν συνέβη κάτι. Είναι εξαιρετικό απίθανο να πέθανε το παιδί από κεταμίνη αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.

Kathleen Folbigg: Έμεινε 20 χρόνια στη φυλακή για τους θανάτους των τεσσάρων παιδιών της 

Η 55χρονη Kathleen Folbigg, που είχε ονομαστεί κάποτε ως «η χειρότερη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος της Αυστραλίας» έλαβε χάρη μετά από νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι δε σκότωσε τελικά τα τέσσερα παιδιά της.

Η 55χρονη Kathleen Folbigg, που είχε ονομαστεί κάποτε ως «η χειρότερη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος της Αυστραλίας» έλαβε χάρη μετά από νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι δεν σκότωσε τελικά τα τέσσερα παιδιά της.

Η Kathleen Folbigg που έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια, καταδικασμένη για τους θανάτους των τεσσάρων παιδιών της / AP

Η ίδια επέμενε στην αθωότητά της καθ’ όλη τη διάρκεια της 20χρονης φυλάκισής της. Αφέθηκε ελεύθερη μετά από απόφαση του γενικού εισαγγελέα της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

«Νίκησε η επιστήμη. Πάντα σκεφτόμουν και θα σκέφτομαι τα παιδιά μου, θα πενθώ για αυτά και θα τα θυμάμαι πάντα», ήταν τα πρώτα λόγια της, μετά την αποφυλάκισή της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top