Πάτρα: Νέα ένταση στη δίκη - «Ντροπή σου, ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ»

Ένταση μεταξύ Κούγια, μάρτυρα, προέδρου και μητέρα κατηγορούμενης

Όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα και τι κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος / Αλήθειες με τη Ζήνα

Ένταση επικράτησε και σήμερα στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Τα αίματα «άναψαν», όταν ανέβηκε να καταθέσει ο καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, ιατρός, χημικός και επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκος Ράικος.

Πάτρα: Με το αποφυλακιστήριο στο χέρι η μητέρα των τριών παιδιών

Με την έναρξη της δίκης, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον κ. Ράικο σχετικά με τις σπουδές και την εμπειρία του, οι οποίες προκάλεσαν ένταση μεταξύ του κ. Κούγια και της προέδρου:

Κούγιας: Στο βιογραφικό σας δηλώνετε ιατροδικαστής… Κυρία Πρόεδρε, πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία. Κάνατε κύριε καμία άλλη σπουδή;

Μάρτυρας: Η ερευνητική μου δουλειά, η ακαδημαϊκή μου πορεία! Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολογους!

Πρόεδρος: Τέλος κύριε μάρτυρα! Δεν απαντάτε άλλο!

Κούγιας: Κυρία Πρόεδρε να είστε πιο ευγενική!

Πρόεδρος: Κι εσείς να ρωτάτε εντός του θέματος!

Κούγιας: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες - νεκροτομές έχετε κάνει;

Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογία! Έχω πάνω από 1.000 περιστατικά τον χρόνο!

Κούγιας: Σε υπόθεση προ ετών που είχα την υπόθεση με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…

Πρόεδρος: Τι σχέση έχει;

Κούγιας: Απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη!

Μάρτυρας: Όχι βέβαια!

Πρόεδρος: Δε θα απαντήσετε!

Ένταση στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

Ο Αλέξης Κούγιας προσέφυγε κατά του δικαστηρίου για να του επιτραπεί η ερώτησημ ωστόσο η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα και να μην επιτραπεί η ερώτησ, καθώς η ερώτηση για την υπόθεση με το αρσενικό στη Θεσσαλονίκη θεωρήθηκε «άσχετη με το αντικείμενο της δίκης». Στην εξέλιξη αυτή, ο κ. Κούγιας αντέδρασε έντονα και λογομάχησε με την πρόεδρο: 

Πρόεδρος: Μη διακόπτετε την εισαγγελέα! Τι είναι αυτά κύριε Κούγια!

Κούγιας: Μη μου χτυπάτε εμένα το χέρι! Μη μου χτυπάτε το χέρι εμένα! Μη μου ξαναχτυπήσετε το χέρι εμένα!

Δίκη Πάτρα: «Ντρόπη σου, ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ»

Στη συνέχεια, ο συνήγορος υπεράσπισης συνέχισε τις ερωτήσεις στον κ. Ράικο, ωστόσο η ένταση συνεχίστηκε, με τον κ. Κούγια να επιτίθεται λεκτικά στον μάρτυρα:

Κούγιας: Έχετε απευθυνθεί ποτέ σε εργαστήριο του εξωτερικού για να σας κάνει ποσοτικό έλεγχο δηλητηρίου;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει εργαστήριο που να μετράει βαρέα μέταλλα στην Ελλάδα.

Κούγιας: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;

Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση! Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022!

Κούγιας: Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!

Η στιχομυθία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση της μητέρας της κατηγορούμενης, η οποία «ξέσπασε» κατά του κ. Ράικου. «Κοίτα τον! Γελάει!», με την πρόεδρο να της απαντά: «Εσείς θα περάσετε εξω!» και τον Αλέξη Κούγια να ζητάει διακοπή. Αμέσως μόλις βγήκαν από τη δικαστική αίθουσα, ο κ. Κούγιας άρχισε να φωνάζει στους διαδρόμους «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top