Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου για κατάχρηση ανηλίκων ζητά ο εισαγγελέας

«Έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ενοχής του»

Την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην υπόθεση των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης δύο νέων ηλικίας σήμερα 19 και 15 ετών, ζητά με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός.

Κιβωτός του Κόσμου: Μήνυση από πατέρα για πορνογραφία και ξυλοδαρμό

Εδικότερα, πρόκειται για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Την παραπομπή του πατρός Αντωνίου για κατάχρηση ανηλίκων ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του πατρός Αντωνίου σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκων ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός / Eurokinissi

Κατά τον εισαγγελέα, έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ανάκρισης επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, με βάση τις καταγγελίες δύο ανηλίκων - φιλοξενουμενων σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». 

Όπως αναφέρει ο κ.Νομικός, «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων αγοριών». 

Ο εισαγγελέας τονίζει πως «ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία». 

Πατήρ Αντώνιος: Το κρυφό δωμάτιο και η κατάθεση της πρεσβυτέρας

Ωστόσο σημειώνει πως «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτο ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες». 

Ο εισαγγελέας ζητά επίσης προς το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του, περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσίας, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top