Αχαΐα: «Το μωρό άρχισε ξαφνικά να έχει σπασμούς» λέει η 23χρονη

Στο πλευρό της μητέρας η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τους θανάτους των δύο μωρών στην Αχαΐα και συνεχώς καταθέτουν νέοι μάρτυρες από το περιβάλλον της μητέρας.

Η 23χρονη Ειρήνη στην κατάθεσή της το περασμένο Σάββατο στους αστυνομικούς περιέγραψε καρέ - καρέ το επεισόδιο του δεύτερου παιδιού της ηλικίας μόλις 20 μηνών που έγινε μπροστά στον πατέρα και τη μητριά της,  όπως ισχυρίζεται. 

Αχαΐα: Μηνύσεις ετοιμάζει η 23χρονη - Ενάντια σε ποιον θα στραφεί

«Το μωρό ξαφνικά άρχισε να κάνει σπασμούς. Μαζί μου εκείνη τη στιγμή ήταν ο πατέρας μου και η μητριά μου. Αμέσως ειδοποίησα το ΕΚΑΒ που ήρθε γρήγορα, ένα τέταρτο μετά. Πήγαμε στο νοσοκομείο στην Πάτρα και από εκεί μας έστειλαν στο Παίδων ''Αγία Σοφία''» είπε.

Στην ιατροδικαστική έκθεση η λύση του γρίφου για τον θάνατο του δεύτερου μωρού 

Αστυνομικοί σε Πάτρα και Αμπελόκηπους ερευνούν τους θανάτους και των δύο μωρών και έχει κληθεί ήδη ως μάρτυρας να καταθέσει και ο πατέρας της Ειρήνης.

Παράλληλα, οι Αρχές περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου του παιδιού. Από αυτό το αποτέλεσμα θα δρομολογηθεί και η εξέλιξη της υπόθεσης.

Αχαΐα: «Θέλω να μάθω γιατί πέθαναν τα μωρά μου» λέει η 23χρονη

Για το πρώτο μωρό που πέθανε σε ηλικία μόλις 19 ημερών η ιστοπαθολογική εξέταση έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα. Αυτό που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο είναι εάν το μωρό είχε δώσει σημάδια ότι ήταν άρρωστο.

Από τη μεριά της, η δικηγόρος της μητέρας Βούλα Δημητριάδου, δήλωσε πως η μητέρα «έπραξε τα μέγιστα και στον χρόνο που έπρεπε για τη διακομιδή των μωρών στα νοσοκομεία. Δεν έχει διαπράξει τίποτα σε βάρος των δύο μωρών της». 

Στο πλευρό της 23χρονης μητέρας η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Η μητέρα ισχυρίζεται ότι θέλει απαντήσεις για τους θανάτους των δύο παιδιών της. Αστυνομία και εισαγγελικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» καταθέσεις και ιατρικές εξετάσεις των παιδιών με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.

Τον τελικό λόγο στην υπόθεση τον έχει η Εισαγγελέας της Πάτρας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top