Καιρός: «Ιστορικό κύμα ζέστης και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τέλη Οκτωβρίου»

Αρναούτογλου: «Το καλοκαίρι θα κρατήσει μέχρι αρχές Νοεμβρίου»

Όσα είπε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου / Βίντεο Ερτ

Το καλοκαίρι... καλά κρατεί, αφού ο καιρός κάθε άλλο παρά φθινόπωρο θυμίζει. Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται «ιστορικό κύμα ζέστης για τέλη Οκτωβρίου».

Τα Μερομήνια «μίλησαν»: Θα έχουμε χιόνια και τσουχτερό κρύο

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, «στα Βαλκάνια καταγράφεται ιστορικό κύμα ζέστης για τέλη Οκτωβρίου».

«Ο καιρός παραμένει ζεστός και υγρός μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο Νοέμβριος θα μπει με αρκετή ζέστη για την περίοδο που διανύουμε και με νοτιάδες, που κατά περιόδους θα αφήνουν κάποιες μπόρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου.

Ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα παραμείνουν σταθερές και υψηλές για την εποχή μέχρι τον επόμενο μήνα.

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν τις τελευταίες 3 ημέρες (20-22.10.2023) στην Ανατολική Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια.

«Πρωτοφανές κύμα ζέστης για τέλη Οκτωβρίου στα Βαλκάνια»

Σε σχετική ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο κ. Αρναούτογλου παρέθεσε χάρτες με τις ιστορικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα Βαλκάνια, που ξεπερνούν τους 32-33°C. 

Θερμοκρασία - ρεκόρ καταγράφηκε στη Μολδαβία (34.3°C), τιμή που αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά για το μήνα Οκτώβριο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top