Ρόδος: Την κρατούσε κλειδωμένη για επτά χρόνια και την εξέδιδε

Συνελήφθη 50χρονος

Ρόδος: Την Κρατούσε Κλειδωμένη Για Χρόνια Και Την Εξέδιδε

Την απόλυτη φρίκη ζούσε επί επτά χρόνια μια γυναίκα στη Ρόδο. Ένας άνδρας την κρατούσε φυλακισμένη και την εξέδιδε, χωρίς τη θέλησή της.

Η 35χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Βουλγαρία πήγε στο νησί της Ρόδου την Πρωτοχρονιά του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, o 50χρονος της πήρε το διαβατήριο και την ταυτότητα και για τα επόμενα επτά χρόνια, την κρατούσε φυλακισμένη σε διαμέρισμα, της έκλεισε ερωτικά ραντεβού και την εξέδιδε.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο 50χρονος ήταν εκείνος που τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στα ραντεβού και στη συνέχεια έπαιρνε τα χρήματα.

Το μαρτύριο της 35χρονης αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Αστυνομικοί έμαθαν για τον εφιάλτη της και επενέβησαν. Έκαναν έφοδο στο σπίτι όπου ο 50χρονος την κρατούσε αιχμάλωτη και τον συνέλαβαν.

Ρόδος: H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Για την υπόθεση η αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

Εξιχνιάστηκε ύστερά στοχευμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου υπόθεση εμπορίας ανθρώπου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες το πρωί (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023) ένας 50χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή, εμπορία ανθρώπων, παράνομη βία και παράβαση του Κώδικας μετανάστευσης.

Ειδικότερα όπως διακριβώθηκε, ο δράστης προ ετών γνώρισε μέσω διαδικτύου και έπεισε νεαρή ομοεθνή του να ταξιδέψει στη Ρόδο με το πρόσχημα εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας ζωής.

Ωστόσο μετά την άφιξη της κοπέλας στο νησί, της αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα και την κρατούσε έγκλειστη σε κατοικία εξαναγκάζοντας την με τη βία σε ερωτικές συνευρέσεις με τρίτα άτομα, έναντι αμοιβής που καρπωνόταν ο ίδιος. Ενώ, παράλληλα της ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία, ελέγχοντας την επικοινωνία με τα συγγενικά της πρόσωπα. Από την αστυνομική έρευνα στην κατοικία και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 3.587 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Για την προστασία και φροντίδα της κοπέλας ενεργοποιήθηκε πρωτόκολλο συνεργασίας με κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top