ΟΑΚΑ: Κατεδάφιση προτείνουν μηχανικοί σε αναμονή του πορίσματος ΤΕΕ!  

Βρούτσης: 1,5 εκατ. ευρώ άμεσα για το Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη  

OAKA πρόταση για κατεδάφιση

Εξελίξεις έχουμε στα σοβαρά προβλήματα των Σταδίων μας, του ΟΑΚΑ και του Καυτανζόγλειου όπως μετέδωσε από το Ολυμπιακό Στάδιο ο δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Να σημειωθεί ότι μηχανικοί, όπως ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Τόγελος ο οποίος μίλησε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star προτείνουν ήδη την κατεδάφιση του ΟΑΚΑ και την ανακατασκευή του, λόγω του μεγάλου κόστους της επισκευής του στεγάστρου Καλατράβα!     

Γιατί δεν έβαλαν «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ από το 2020;

1, 5 εκατ. ευρώ  στο Καυταντζόγλειο για πυρασφάλεια και εγκαταστάσεις  

Την άμεση οικονομική ενίσχυση στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πυρασφάλειας και των ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως αν και το ποσό που απαιτείται σύμφωνα με τη διοίκηση του δεν ξεπερνά τις 700.000 ευρώ, θα κατατεθεί αμέσως 1 εκατ. ευρώ.

Βρούτσης: 1,5 εκατ. ευρώ άμεσα για το Καυταντζόγλειο

 Βρούτσης: 1,5 εκατ. ευρώ άμεσα για το Καυταντζόγλειο 

ΟΑΚΑ-Καυτανζόγλειο: «Ρημάζουν» τα δύο βασικά στάδια της χώρας

Πότε θα παραδοθεί το πόρισμα του ΤΕΕ για τη στέγη Καλατράβα 

Όμως το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι το ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, σε ενάμιση μήνα θα έχει ολοκληρωθεί από την επιστημονική επιτροπή του ΤΕΕ η αξιολόγηση της μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, που έδειξε προβλήματα στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα και θα υποβάλει τις τελικές του προτάσεις προς την Κυβέρνηση για το τι πρέπει να γίνει στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας καθώς και στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο.

Πόρισμα για ΟΑΚΑ: «Ούτε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο η στατική επάρκεια»

Η πρόταση για κατεδάφιση και ανακατασκευή ΟΑΚΑ

Όσον αφορά την πρόταση που έχουν καταθέσει ήδη στον δημόσιο διάλογο τεχνικοί επιστήμονες για κατεδάφιση του ΟΑΚΑ και ανακατασκευή του, ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Τόγελος, ο οποίος ασπάζεται τη συγκεκριμένη άποψη, δήλωσε στο Star:   

«Αν λοιπόν πρέπει να συντηρήσουμε ένα στάδιο 40 και πλέον ετών κι ένα στέγαστρο 20 ετών, με ένα κόστος επισκευής, το οποίο θ’αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, αν αποδειχθεί ασύμφορη η επισκευή του στεγάστρου και η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, η λύση είναι μία: Κατεδάφιση και ανακατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου. Σε 3 χρόνια μπορούμε να έχουμε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο στη θέση του παλιού»

Ένας άλλος πολιτικός μηχανικός που μίλησε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο Ανδρέας Γραμματικογιάννης, χαρακτήρισε «τεχνικοοικονομικής φύσεως το πρόβλημα με το στέγαστρο».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top