OAKA: Πού πήγαν τα λεφτά που δεσμεύθηκαν το 2009 για συντήρηση στεγάστρων

Τα κονδύλια και ο τεχνικός σύμβουλος

Η μοίρα του ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια είναι μονίμως συνδεδεμένη με χρήματα που δεσμεύονταν κι όμως ποτέ δεν δόθηκαν ώστε να γίνουν οι αναγκαίες συντηρήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο λουκέτο που αποφασίστηκε την Παρασκευή. Ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Ευγενίδης έκανε νέες αποκαλύψεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Βρούτσης: Κλειστό το ΟΑΚΑ όλο το 2024 και… βλέπουμε!  

Συγκεκριμένα αποκάλυψε πού πήγαν λεφτά που είχαν δεσμευθεί το 2009, όταν το Δημόσιο παρέλαβε το ΟΑΚΑ από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, και δεν δόθηκαν ποτέ για συντηρήσεις. 

Όπως ανέφερε, έπρεπε να φτάσουμε στο 2012, μετά από δημοσίευμα των Παραπολιτικών, όταν η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή και ρωτά τι έγιναν 6 εκ. ευρώ που είχαν δεσμευθεί από το 2009 για τη συντήρηση του στεγάστρου.

Η ερώτηση της Άννας Καραμανλή για τη συντήρηση των στεγάστρων στο ΟΑΚΑ

Η ερώτηση της Άννας Καραμανλή για τη συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

Έδωσαν τα κονδύλια συντήρησης για να πληρωθεί ο τεχνικός σύμβουλος των Ολυμπιακών Αγώνων 

Απαντά τον Δεκέμβριο του 2012 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης το εξής μνημειώδες: Τα λεφτά δεν ήταν τελικά 6 εκ. ήταν 1,5 εκ. και αυτό δεν πήγε στο στάδιο, αλλά πήγε για να πληρωθεί η τεχνική εταιρία Bung που ήταν ο τεχνικός σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου. Το πιο ωραίο είναι ότι ο κ. Ιωαννίδης στο τέλος της απάντησής του επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει συντήρηση στο στέγαστρο!

Η απάντηση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη για το πού πήγαν τα χρήματα για το στέγαστρο

Η απάντηση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη για το πού πήγαν τα χρήματα για το στέγαστρο  

Τα χρήματα της συντήρησης που βρέθηκαν το 2014 και χάθηκαν στη συνέχεια

Το 2013 ασκούνται πιέσεις στον υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό και προσπαθεί να βρει χρήματα. Τα χρήματα βρίσκονται το 2014, 8 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Γιάννη Σγουρό. 

 

Η προγραμματική σύμβαση έφτασε στην Περιφέρεια επί Δούρου τον Δεκέμβριο του 2014, μετά όμως ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα και τα χρήματα των ΟΤΑ δεσμεύτηκαν! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top