Μεταναστευτικό: Γέμισαν τα νησιά με πρόσφυγες μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία

Οι Τούρκοι ανοίγουν τη στρόφιγγα εν μέσω διαπραγματεύσεων

Χθες το Star αποκάλυψε ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στο μεταναστευτικό. Σήμερα, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να μας αποδείξει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να κλείσει ο Ερντογάν τη στρόφιγγα καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά μας από το πρωί,  όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Σπύρο Λάμπρου. 

Μεταναστευτικό: Νέα συμφωνία – ανατροπή με την Τουρκία 

Μόνο στη Σάμο, το Λιμενικό διέσωσε 129 μετανάστες, σε τέσσερα διαφορετικά συμβάντα. 

Αύξηση μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία μέσα σε μία μόλις μέρα

Αύξηση μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία μέσα σε μία μόλις μέρα 

Λίγες ώρες μετά, διεσώθησαν άλλες 74 ψυχές, στην Αστυπάλαια αυτή τη φορά, ενώ  συνελήφθησαν δύο διακινητές. 

Όπως πρόσθεσε η διπλωματική συντάκτρια του Star καθημερινά αυξάνονται οι ροές σε Σύμη, Ρόδο και Φαρμακονήσι. Όλα αυτά ενώ χθες αναφέρθηκε ότι συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με τους Τούρκους και εκείνοι… δέχθηκαν να «μαζέψουν» τους διακινητές. 

Μεταναστευτικό: Καραβιές Σύρων Στέλνει Ο Ερντογάν

Στη συμφωνία  περιλαμβάνεται ότι οι Τούρκοι θα δέχονται επιστροφές και η Ελλάδα θα μειώσει τον χρόνο υποχρεωτικής παραμονής για όσους μετανάστες εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας. Σήμερα απαιτούνται τρία χρόνια για να δοθεί άδεια παραμονής αλλά πλέον θα είμαστε πιο ελαστικοί. 

Τι κάνουν οι Τούρκοι την ίδια ώρα; Όπως επισήμανε η διπλωματική συντάκτρια του Star δημιουργούν το πρόβλημα την ώρα που διαπραγματεύονται! «Λένε: Σας "καίνε" οι ροές στα νησιά; Ανοίγουμε τη στρόφιγγα ώστε να είστε εν θερμώ όσο συζητάμε τους όρους της συμφωνίας. Πάντα αυτό έκαναν. Αυτό κάνουν τώρα» τόνισε η Κ. Τσαμούρη  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top